0
Dinner

Koolraap tagliatelle

 

Ik lach er al eens mee: een gerechtje van groenten met groenten, groenten, groenten en zalm. Je kan groenten op zoveel verschillende manieren klaar maken dat ze voor mij nooit saai zijn. Ik krijg al eens de vraag: is gezond eten niet eentonig? Ik motiveer je om dit gerechtje klaar te maken zodat je zelf kan ondervinden hoeveel smaken je kan samenbrengen met groenten en kruiden. 

 

Ingrediënten voor 2 porties

Voor de saus:

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
  • snuifje nootmuskaat
  • 2 eetlepels edelgist (of gemalen Parmezaanse kaas)
  • 50 – 100ml havermelk (of een andere plantaardige melk)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de pasta:

  • 400g koolraaptagliatelle 
  • 150g gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 200g groene asperges
  • 100g kastanjechampignons
  • 2 teentjes look, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden

Voor de afwerking:

  • basilicum
  • olijfolie

Durf gerust ook creatief zijn. Geen asperges in huis? Misschien heb je nog wel bladspinazie. Ook super lekker trouwens.

 

Werkwijze

Stoom of kook de bloemkool gaar.

Doe de gare bloemkool samen met de edelgist, nootmuskaat, havermelk, olijfolie, peper en zout in de blender. Blend tot een glad geheel.

Blancheer 2 minuutjes de groene asperges samen met de koolraaptagliatelle. Giet af en spoel met koud water. Zet even op zij. 

Neem een pan, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak er de ui in glazig. Voeg daarna de champignons en look toe. Laat een paar minuutjes bakken en roer af en toe eens om. 

Als uw pan groot genoeg is kan je de tagliatelle en asperges nog even mee bakken in de pan. 

Neem een grote schaal, meng er de champignons met look en ui samen met de tagliatelle, asperges, bloemkoolsaus en zalm.

Werk af met verse basilicum en een scheutje olijfolie.

Kruid naar smaak met peper en zout.

 

SMAKELIJK!

 

 

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.