Een leuk gerechtje waar het hele gezin mee van kan smullen.
Ingrediënten voor 2 a 3 porties
Voor de puree:
-
4 pastinaken (600g), geschild en in stukjes gesneden
-
1 gekookte kleine rode biet, in stukjes gesneden
Voor de zalmballetjes:
-
500g verse zalm, zonder graten
-
2 el rode currypasta
-
1 el sojasaus
-
platte peterselie
-
zout
-
peper
-
kokosolie
-
enkele druppels citroensap
Voor de extra groentjes:
- 250g champignons, in 4 gesneden
Vervang pastinaak door knolselder ter afwisseling.
Werkwijze
Kook of stoom de pastinaken gaar.
Doe de zalm samen met de rode currypasta, sojasaus, een paar blaadjes platte peterselie, peper en zout in een keukenrobot. Mix tot zalmgehakt.
Rol balletjes van het zalmgehakt.
Zet een pan op het vuur met een eetlepel kokosolie en bak er de zalmballetjes in.
Als de zalmballetjes aan beide kanten mooi gebakken zijn, leg je ze op een bord bedekt met een paar vellen keukenpapier.
Bak in dezelfde pan de champignons goudbruin.
Giet het kookvocht van de pastinaken af. Doe de stukjes pastinaak samen met de rode biet in de blender en mix tot een gladde puree. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Dresseer op een bord en werk af met een blaadje peterselie en een paar druppeltjes citroensap.
SMAKELIJK!
Geen reacties