0

Voedingsadvies

 

 

Strakker, sterker en meer energie

Als voedingstherapeut ga ik op zoek naar een haalbare manier om jouw doel te halen. In de eerste plaats zorgen we dat je lichaam onafhankelijk van suiker energie kan produceren. Op die manier verdwijnt de constante drang naar eten en zoet. Je lichaam zal een vetverbrander kunnen worden om zo makkelijker te kunnen afvallen. Je zal langer energie hebben zonder extra te moeten eten. De opbouw van spiermassa wordt bevorderd waardoor je metabolisme een boost zal krijgen.

Stap voor stap passen we de minder goede eetgewoontes aan. Op jouw tempo zodat je de controle blijft hebben op je eigen keuzes. Mijn hoofddoel voor elke klant is het lichaam beter te laten functioneren zodat je niet enkel je doel kan halen met een stevige restrictie. Het tellen van calorieën blijft achterwege. We focussen op wat we wel mogen eten om ons lichaam te voeden, onze vetverbranding te stimuleren en ons energiek te voelen. We passen ook intermittent living interventies toe. Niet alleen voor een slanker figuur en om gewicht te verliezen, ook en vooral om je energiepeil te verhogen én de positieve effecten op je gezondheid.

 

Hoe gaan we aan de slag?

Onze eerste afspraak (1u15, 120 euro)

Tijdens het eerste gesprek neem ik alle tijd om te luisteren naar jouw verhaal. Ik wil alles weten over jouw levensstijl, slaappatroon, je werkschema, beweegmomenten en je huidige eetgewoontes.

Heb je al diëten achter de rug en wat waren de ervaringen? Kamp je met bepaalde voedselallergieën zoals lactose- of glutenintolerantie? Heb je problemen met oncontroleerbare eetbuien? Heb je vaak last van ontstekingen? Hoe is je slaappatroon? Welke klachten ervaar je en wanneer zijn die gestart?…

We kijken naar de film van jouw leven en gaan wanneer nodig op zoek naar de oorzaak van bepaalde klachten. Hoe komt het dat je ondanks het sporten en best wel al gezond te eten toch maar niet kan afvallen?

Welk werkingsmechanisme van jou lichaam werkt minder optimaal en hoe komt dat?

Samen bekijken we welke eet- en levensstijlpatronen we moeten omvormen. Een gezond voedingspatroon zonder honger en energiedipjes vormt ons hoofddoel. Daarnaast leggen we extra nevendoelen vast. Wil je kilo’s verliezen? Wil je vooral strakker worden? Wil je sportieve topprestaties leveren? Wil je spiermassa opbouwen?

Aan de hand van een bodyscan via een impedantiemeting brengen we heel wat lichaamsparameters in beeld: je gewicht, je spiermassa, je vetpercentage,…

Maak je afspraak


Jouw persoonlijk eetschema

Tijdens de eerste afspraak werk ik meteen een op maat gemaakt dagschema uit. Ik zoek naar pure, gezonde en natuurlijke alternatieven die passen binnen jouw dagopbouw. Dit dagschema krijg je handgeschreven op papier mee in een mapje samen met je bodyscan resultaat.

Optioneel voor 20 euro extra verwerk ik uw nieuwe dagschema in een digitale bundel met de besproken tips en informatie. 


Opvolging:

Optie 1) Opvolging met losse consultaties (20 min, 30 euro)

Je kiest zelf hoe vaak je een consult nodig hebt. We ontmoeten elkaar voor een consultatie van 20 minuten. Aan de hand van een nieuwe bodyscan kijken we naar de progressie sinds je vorig bezoek.

Iedere consultatie ontvang je na een bodyscan een individueel gezondheidsrapport zodat je de vooruitgang ook in cijfers kan volgen. We bespreken hoe het loopt en sturen bij waar nodig.

In de eerste plaats zijn deze consultatie positieve inspiratie- en motivatiemomenten om door te zetten. Ingeslepen gewoontes verander je niet zomaar. In het begin vraagt dit wat inspanningen, nadien loopt het vanzelf.

Optie 2) Coachingstraject van 3 maanden ( 275 euro)

Dit traject is een intensiever traject waarbij we elkaar om de 14 dagen zien voor een consult. We nemen telkens een bodyscan en bespreken je progressie. Ik stuur bij waar nodig. Omdat we kort op de bal spelen zal je telkens de juiste tips en tricks ontvangen om met moeilijke momenten te kunnen omgaan. We integreren de intermittent living interventies om de werking van je lichaam te optimaliseren. Zo vergroot je de kans je behaalde doelen te behouden op lange termijn. 

Inbegrepen:

 • 6 opvolgconsulten met bodyscan (6 maanden geldig)
 • de mogelijkheid om tussentijds met vragen terecht in een telefoongesprek.
 • jouw persoonlijk eetplan uitgewerkt in een digitale bundel met de besproken informatie, tips en tricks,…
 • het aanleren van intermittent living interventies

Wanneer je langer persoonlijke begeleiding nodig hebt dan drie maanden, dan kan dit uiteraard ook. Bij emotionele eetproblemen verhogen we mogelijks de frequentie van tweewekelijkse consultaties naar wekelijkse ontmoetingen.


Combineren met sport?

Voor de beste resultaten adviseer ik om voedingsadvies te combineren met een sport naar keuze. Wie er graag stevig invliegt, adviseer ik crossfit. Je bent volledig vrij om hier al dan niet op in te gaan. Wanneer je dit wenst, stemmen we de afspraken op elkaar af.

Je kan uiteraard de voedingsschema ook combineren met een sport naar keuze. Ook hier help ik je voeding aan te passen aan de frequentie, intensiteit en doel van de trainingen. Ik stel geen sportschema s op. Dat laat ik over aan een personal trainer. 


Prijzen

Eerste Consultatie

€120

75 min bodyscan, analyse huidig eetpatroon, opstellen nieuw dagschema

Opvolgconsultatie met bodyscan

€30

20 min

Coachingstraject van 3 maanden persoonlijke begeleiding en opvolging (optioneel)

€275

– één consultatie van een half uur per twee weken met 1 telefonische opvolging tussen de consulten . 6 consultaties in het totaal, 6 maanden geldig.

– inclusief presentatie van het eetschema in een digitale bundel met persoonlijke info, tips en tricks

Losse bodyscan

€30

Zonder advies, enkel een analyse van je lichaamssamenstelling.

Zet vandaag nog de stap naar gezonde eetgewoontes. Maak je afspraak

Print Friendly, PDF & Email

1 Reactie

 • Reageer
  Gizem Topal
  02/10/2020 om 22:09

  Marlies is gewoon een heldin, die mij heeft verlost van mijn onzekerheid. Ik ben al een maand bezig en er is al 2,5kg vet weg, dat is de eerste keer in mijn leven dat ik zonder moe te zijn kan opstaan voor school. Ook heb ik super veel energie en ik voel me veel beter in mijn vel, ik denk dat de boodschap duidelijk is en dat ik iedereen Marlies adviseer.

Laat een reactie achter