Een lekkere appelcake tover je eenvoudig en snel op tafel. Het klassieke appelcake recept met een healthy twist. Daar hou ik van 🙂
Leuk om op een vrije zondagmiddag te maken. De keuken ruikt heerlijk en je hebt meteen een lekkere voedzame snack. Vries de overige stukjes in zodat je er ook in de week nog kan van genieten op een drukke werkdag.
INGREDIËNTEN
100g havermeel, havermoutvlokken gemalen in een keukenrobot
180g amandelmeel
1 koffielepel bakpoeder
snufje zout
4 eieren
150 ml havermelk
4 eetlepels honing (of ahornsiroop)
1 appel, 1/4 in schijfjes voor de afwerking en 3/4 in blokjes gesneden
5 gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
2 koffielepels kaneel of appelgebakkruiden
Afwerking:
pecannoten
! Noten allergie? Laat amandelmeel weg en neem 280g extra havermeel. ! Gluten allergie? Laat havermeel weg en neem 100g extra amandelmeel. Kies voor amandelmelk ipv havermelk. ! Gedroogde abrikozen kan je ook vervangendoor rozijnen, een verse perzik, dadels.
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een ruime kom en meng er havermeel, amandelmeel, bakpoeder en zout in.
Klop de eitjes los samen met de melk en de honing. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en meng tot een gladde massa.
Neem een kommetje waar je kaneel met de blokjes appel en abrikoos mengt. Schep deze door het beslag.
Giet het beslag in een cakevorm.
Garneer met plakjes appel, pecannoten en een snufje kaneel.
Bak voor 35 tot 40 minuten in de oven.
Controleer op het einde van de baktijd of de cake gaar is door in het midden een prikker te steken. Hangt er nog deeg aan, dan moet de appelcake nog wat langer bakken. Begin met 5 minuten extra en prik dan nog eens.
SMAKELIJK!
Geen reacties