Recept van Eat Good Feel Good Linsy
Als avondmaaltijd, als lunch of gewoon als de vriendinnen langskomen.
Zalig snel-klaar gerechtje als avondmaaltijd en gelijk ook je mealprep voor de lunch! Maak er on the side nog een lekkere salade bij met bv rucola, tomaat en kappertjes met wat olijfolie peper en zout.
INGREDIËNTEN voor 4 porties
- 4 bundels basilicum
- 2 broccoli
- 12 eieren (9 volledige eitjes + 3 eiwitten)
- 60g vegan feta of andere plantaardige kaas variant
Voeg er naar eigen wens nog een eiwitbron aan toe zoals bijvoorbeeld een stukjes gerookte zalm.
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren met het basilicum in een blender tot het eimengsel groen kleurt.
Kruid met peper en zout.
Bak de broccoliroosjes in 3 à 4 minuten beetgaar (of zachter, zoals je wenst) in wat olijfolie met een scheutje water.
Giet het eimengsel in een vuurvaste schaal en leg er de broccoliroosjes in.
Verbrokkel de vegan feta en schik ze tussen de broccoli.
Zet de taart een 30-tal minuten in de oven op 180 °C.
SMAKELIJK!
Inspiratie purepascale.com
Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram (eatgoodfeelgoodlinsy & eatgoodfeelgoodmarlies). Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉
Geen reacties