Deze muffins zijn vrij van granen. Ze zijn daardoor ook laag in suikers maar toch heerlijk en goed vullend als snack.
Granen bevatten naast gluten ook andere anti nutriënten zoals fytinezuur en de mycotoxine: aflatoxine. Deze zijn schadelijk voor onze darmen. Gezonde darmen zijn dé basis voor onze gezondheid. Een goede reden om de granen minder frequent te eten.
5 tekenen dat jouw darmen extra aandacht nodig hebben:
- je stoelgang is onregelmatig
- je weerstand is verzwakt
- je slaapt slechter
- je voelt je neerslachtig en minder goed in je vel
- je huid ziet er dof uit en je hebt last van acne of eczeem
Aangezien het donderdag Valentijn is, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de hartjesmuffinvormpjes boven te halen 😉
De aardbeien en citroenzeste maken de muffins fris van smaak en doen ons al wegdromen van de lente 😉
De kokosbloem zorgt voor een stevige structuur. Het kan ook zonder maar dan blijft de binnenkant van de muffin iets vochtiger.
Ik heb bovenop een aantal muffins een crumble toegevoegd maar dit bleek achteraf niet echt een meerwaarde. Het staat dus ook niet vermeld in het recept.
INGREDIËNTEN voor 8 muffins
Natte ingrediënten:
- 2 eieren
- 3 eetlepels honing
- 250 ml kokosmelk uit brik of blik
- zaadjes van 1 vanillesstokje of 1 koffielepel vanille essence
Droge ingrediënten
- 300g amandelmeel
- 40g kokosbloem
- 10 aardbeien, in stukjes gesneden
- 30g erythritol (dit kan je weg laten als je dit niet in huis hebt. Eventueel kan je dan een extra eetlepel honing toevoegen)
- 1 kl bakpoeder
- snuifje kaneel
- snuifje nootmuskaat
- snuifje zout
- 1 eetlepel zeste van citroen of appelsien
Een goede snackportie is 1 a 2 muffins.
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten en de aardbeienstukjes bij elkaar.
Meng in een andere kom de eitjes, de honing, kokosmelk en de vanillezaadjes.
Spatel het eiermengsel door de droge ingrediënten tot het is gemengd. Meng niet te lang. Net totdat alles mooi geblend is.
Neem een met kokosolie ingevette muffinvorm. Verdeel met een lepel het beslag over de vormpjes.
Zet in de oven voor 30 tot 35 minuten.
Laat goed afkoelen alvorens de muffins uit de vorm te halen.
Je kan de muffins nog 3 dagen in de frigo bewaren of invriezen zodat je voor een later moment een lekkere voedzame snack hebt.
SMAKELIJK!
Heb jij deze muffins getest en goedgekeurd? Je doet mij er een groot plezier mee ze even te delen en mij (eatgoodfeelgoodmarlies) te taggen op Instagram. Dank je 🙂
2 Comments
Nele Somers
16/04/2024 at 12:22Hallo, ik heb diabetes type 2. Kan ik de honing in het recept door iets vervangen?
Grs Nele
Marlies
16/04/2024 at 13:01Hallo Nele,
Je kan de honing vervangen door 3 eetlepels erythritol. Voeg dan ook extra aardbeien toe. Zo blijft de muffin vochtiger. Honing vervangen met erythritol maakt het wat droger.. Good luck!!