0
Dinner

Broccolibrood

 

Minder granen eten en meer groenten eten.

Dat is een mooi advies om je gezondheid te optimaliseren.

Maar hoe doe je dat nu? We zijn het zo gewoon om snel een boterhammetje te nemen, te beleggen en hop de brooddoos in. Niet nadenken over de lunch maar gewoon een automatisme van jaren geleden al gecreëerd. 

Dit broccolibrood is een mooie eerste stap om meer groenten te gaan eten zonder dat je meteen een rauwkostsalade of thermos verse soep mee naar kantoor moet nemen.

Als ontbijt kan je het zelfs eten zonder extra beleg. Het brood op zich bevat al alle voedingsstoffen om je dag mee te starten: eiwitten uit de eitjes, gezonde vetten uit het amandelmeel en een portie vitamines en mineralen uit de broccoli.

Voor lunch of avondmaaltijd kan je er nog beleg aan toevoegen. Hou het hier ook gezond en kies voor vis of gevogelte. 

 

INGREDIËNTEN voor 4 porties

Voor het broccolibrood:

  • 1 broccoli
  • 100g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 2 koffielepels kruiden (peper, zout, paprika, kurkuma,..)

Voor de tonijnsalade:

  • 200g tonijn uit blik
  • 4 eetlepels cashewdressing  of 2 eetlepels ketomayonaise
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 6 augurken, in schijfjes gesneden

Voor de extra groenten:

  • 1/2 ijsbergsalade, in stukjes gesneden
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 handje prei scheuten

Vervang tonijn door stukjes kip en voeg currykruiden toe aan de dressing. Zo maak je een gezonde kipcurry ipv tonijnsalade.

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Maak het broccolibrood:

Snijd de broccoli en de steel in stukjes.

Doe de stukjes broccoli in een keukenmachine en mix tot “broccolirijst”.

Voeg hier het amandelmeel, de eieren en de kruiden aan toe.

Roer alles mooi tot 1 beslag.

Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en schep er het beslag in.

Verdeel gelijkmatig.

Bak het broccolibrood een half uurtje in de oven op 180 graden C.

 

Maak de tonijnsalade:

Prak de tonijn met een vork.

Meng er de dressing, augurken en paprikablokjes onder.

 

Serveren:

Snijd het broccolibrood in stukken en beleg met een blaadje sla, plakje tomaat, tonijnsalade en enkele preischeuten.

 

SMAKELIJK!

 

Dit is een receptje van Steffi Vertriest. Je vindt nog veel lekkere gerechtjes van haar in haar boeken of op njam.tv

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.