Een heerlijke salade gemaakt door Linsy. Ze deelt graag haar receptje met jullie.
Ideaal ook als basis salade bij de BBQ deze zomer.
INGREDIËNTEN voor 4 porties
- 2 builtjes van 75g quinoa (bosto)
- 1 zoete puntpaprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 150g shiitake fijngesneden
- 20 tijger scampi’s (5 per persoon)
- 2 teentjes look
- olijfolie / kokosolie om in te bakken
- peper / zout / kruiden naar keuze
Afwerking:
- granaatappel pitten
- handvol koriander of basilicum
- 3 lente uien fijngesneden
- olijfolie + balsamico azijn
WERKWIJZE
1. Quinoa 10’ koken. Daarna het kookvocht afgieten.
2. Groentjes + look wokken (kruiden naar keuze, ik gebruikte een Italiaanse kruidenmix)
3. Scampi’s kort bakken (3min aan elke kant) met wat look en eventueel ook wat kruiden naar keuze.
4. De uitgelekte quinoa mengen met de gewokte groeten en afwerken met de granaatappelpitten en overige ingrediënten. Zeker de balsamico azijn niet vergeten voor de frisse toets. Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Ook ideaal als salade bij de BBQ’s deze zomer.
SMAKELIJK!
Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂
—> @eatgoodfeelgoodmarlies –> @eatgoodfeelgoodlinsy
Receptje van Linsy
Geen reacties