Spaghetti is het gerechtje dat bij heel veel mensen wekelijks op het menu staat. Kinderen zijn er ook gek van. Wie bewust gekozen heeft voor een gezonde en fitte levensstijl weet dat te veel pasta, runds- en varkensgehakt en een berg kaas het best vermeden kan worden. Een gezonde variant is dan zeker welkom.
Dus bij deze: courgettepasta met tomatensaus en kippengehaktballetjes. Afgewerkt met pijnboom+amandel topping.
Ingrediënten voor 2 porties
Voor de tomatensaus:
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 teentjes look, fijn gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 fles (800g) tomatenpassata
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- zwarte peper en zeezout
Voor de pasta:
- 2 courgettes van 300g/stuk
- 1 koffielepel olijfolie
Voor de balletjes:
- 1 ei
- 2 eetlepels amandelmeel
- 300g kippengehakt
- zeezout en zwarte peper
Voor de topping:
- 1 eetlepel amandelmeel
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel peterselie
- 1 koffielepel olijfolie
Kan je ook perfect vegan of vegetarisch maken door falafel of groenteballetjes te gebruiken.
Werkwijze
Verwarm de olijfolie in een steelpan en voeg er ui en look aan toe.
Als de ui glazig is, voeg je er de tomatenpassata, tomatenpuree, zongedroogde tomaatjes en oregano aan toe.
Roer goed en kruid met peper en zout.
Zet een deksel op en draai het vuur wat minder.
Laat op een laag vuurtje verder sudderen.
Neem een spiraalsnijder om van de courgette pasta te maken. Bak die even kort aan in een pan met een koffielepel olijfolie.
Klop het ei los in een kom. Meng met het amandelmeel en het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol balletjes en bak in een pan met 1 eetlepel olijf- of kokosolie goudbruin.
Voor de topping bak je peterselie, amandelmeel en pijnboompitten in olijfolie met een snuf zeezout.
Neem een bord en leg er de courgettepasta in samen met de gehaktballetjes en de tomatensaus. Werk af met de topping.
SMAKELIJK!
Receptinspiratie van het “KETOPLAN”.
No Comments