0
Snack

Gezonde snickers

 

Ja echt, voor bijna elke guilty pleasure bestaat er een gezond alternatief. En dus ook voor snickers. Ze zien er niet alleen heerlijk uit! Ze smaken ook echt heel lekker. Met je ogen dicht merk je nauwelijks een verschil 😉

INGREDIËNTEN

Voor de bodem:

  • 5 medjool dadels
  • 10 ongezwavelde abrikozen
  • 100g  havermout
  • 2 grote eetlepels pindapasta (Albert Heijn)

Voor de caramellaag:

  • 10 medjooldadels
  • 2 eetlepels pindapasta
  • snuf zout

Voor de afwerking:

  • Handvol pindanootjes
  • 100g pure chocolade > 70% cacao
  • 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)

Ongezwavelde abrikozen zijn volledig natuurlijk en zongedroogd. Dit zonder toevoeging van zwavel. Hierdoor is de kleur donkerder dan die van andere abrikozen. Je kan die hier online bestellen. 

 

WERKWIJZE

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Ik maak gebruik van dit toestel.

Neem een rechthoekige schaal of bakblik en bekleedt het met bakpapier of huishoudfolie.

Duw het mengsel op de bodem. Ongeveer 1 cm hoog.

Druk bovenop enkele pindanootjes.

 

Doe nu alle ingrediënten van de caramellaag in de keukenrobot. Maal tot een gladde massa.

Druk het mengsel bovenop de bodem met pinda’s.

Strooi er opnieuw enkele pinda’s bovenop.

 

Smelt de chocolade met de kokosolie “au bain-marie” of in de microgolfoven.

Drizzel de chocolade bovenop.

 

Zet weg in de frigo en laat een uurtje afkoelen alvorens in reepjes te snijden.

 

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.