
Omdat er toch wel een aantal klanten een vegan levensstijl verkiezen, lijkt me het ook fijn om als vegan te kunnen genieten van een lekker stukje bananenbrood. Dus bij deze een lekkere variant van het klassieke bananenbrood.
INGREDIËNTEN
Natte ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 2 el lijnzaad
- 80 ml plantaardige melk (bv. amandelmelk)
- 80 ml gemolten kokosolie
- 2 el ahornsiroop
- 2 kl vanille extract
Droge ingrediënten
- 60g kokosbloesemsuiker of 80g erythritol
- 50g amandelmeel
- 200g speltmeel
- 1 kl bakpoeder
- snuf zeezout
Afwerking
- schijfjes banaan
- walnoten
- stukjes chocolade
120g bananenbrood is een goede portie als snack.
Je kan de plakjes bananenbrood afzonderlijk invriezen voor een ander moment. In de frigo blijft het bananenbrood afgedekt 2 tot 3 dagen goed.
WERKWIJZE
Warm de oven voor op 180°C.
Doe alle natte ingrediënten in de blender en mix tot een gladde massa. Neem een grote mengkom en weeg er alle droge ingrediënten in.
Giet het mengsel uit de blender in de kom samen met de droge ingrediënten. Roer met een klopper alle ingrediënten samen tot alles goed gemengd is. Voeg er nu de stukjes chocolade aan toe en meng nog even.
Giet de deeg in een bakvorm.
Werk af met schijfjes banaan en/of stukjes walnoot.
Bak voor 45 tot 55 minuten in de oven.
SMAKELIJK!
No Comments