0
Dinner

Pompoenlasagne

Een beetje creatief zijn in de keuken helpt om van de lekkere klassiekers een gezonde versie te maken.

Bij deze lasagne zijn de pastabladen vervangen door pompoen. Rund of varkensgehakt is vervangen door kippengehakt. En een bechamelsaus op basis van bloemkool ipv boter, bloem en melk.

Op die manier krijg je naast een lekker ook meteen een voedzaam gerecht waar je lichaam blij van wordt.

Bij deze dan ook meteen gluten- en lactosevrij. Koolhydraatarm maar dan weer rijk aan vitamines en mineralen door de verschillende groenten.

Ben je vegetarisch? Vervang het kippengehakt door quorngehakt.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 350g pompoen lasagnebladen (bij Albert Heijn)
  • 1 courgette, in schijfjes gesneden
  • 4 eetlepels amandelschilfers

Voor de tomatensaus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes look, fijn gesneden
  • 500g kippengehakt
  • 500ml passata di pomodoro (of andere tomatenpassata)
  • 1 blikje (70g) tomatenpuree
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • gedroogde oregano en basilicum

Voor de bloemkoolsaus:

  • 1 grote bloemkool
  • 1/4 blokje groentebouillon
  • 4 eetlepels edelgist (optioneel)
  • Snuf nootmuskaat
  • Snuf zout
  • scheutje olijfolie

Maak meteen meerdere porties zodat je er ook enkele kan invriezen voor een later moment. Altijd handig om gezonde comfortfood in huis te hebben.

Werkwijze

Breng water aan de kook en voeg er de bloemkool aan toe. Kook tot je de bloemkool makkelijk met een vork kan doorprikken.

Stoof de ui en look in olijfolie aan in een grote pan of kom.

Voeg er het kippengehakt aan toe en bak even aan.

Voeg er de tomatenpassata, tomatenpuree, oregano, basilicum en zongedroogde tomaatjes aan toe.

Zet op een zacht vuurtje en maak ondertussen de bechamelsaus:

Giet het kookvocht weg en voeg de gare bloemkoolroosjes toe aan de blender samen met groentebouillon, edelgist, nootmuskaat, zout en een scheutje olijfolie. Blend tot een gladde massa.

Neem een ovenschaal en vorm laagjes:

  • bloemkoolsaus
  • pompoen
  • tomatensaus
  • schijfjes courgette
  • pompoen

Eindig met een laagje bloemkoolsaus en werk af met de amandelschilfers.

Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Haal uit de oven en laat 5 minuutjes staan om het geheel stevig te laten worden alvorens aan te snijden.

 

SMAKELIJK!

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.