0
Dinner

Courgetti met vegan kaassaus

 

Een gerechtje volledig plantaardig. Een topper dus voor wie graag eens vegan eet. Heb je er zelf graag een stuk gevogelte of vis bij? Dat kan natuurlijk.

Plant-based eten is niet altijd even simpel. Gelukkig zijn er tegenwoordig al heel wat alternatieven om je eiwitbron te vervangen. Ook kaas kan je vervangen maar dat was voorheen niet altijd een succes in smaak en textuur vond ik persoonlijk.

Ik had het geluk de producten van Willicroft uit te mogen testen van Albert Heijn. Dus ging ik aan de slag met de “This is not cheese sauce”. 

Stiekem zonder het aan mijn gezin te laten weten. Ik vond het wel eens leuk om te testen of ze zouden merken dat het een plant based kaas zou zijn. De eerste reactie: “Marlies, heb jij daar nu kaas aan toegevoegd???” Inderdaad ik probeer het gebruik van zoogdieren en zoogdierproducten te vermijden. Dus ook de dierlijke zuivel komt hier niet op mijn bord. Ik heb dan maar gewoon “ja” geantwoord. En zij maar, lekker en tevreden nog eens kaas te krijgen, verder smullen 😉

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 1 courgette, in sliertjes
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes look, fijn gesneden
  • 150g shiitake, in schijfjes gesneden
  • 2 handvol verse spinazieblaadjes
  • 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden
  • handvol pecan noten
  • 280g this is not cheese sauce of this is not truffle sauce
  • 2 eetlepels this is not grated cheese
  • olijfolie
  • peper en zout

De producten van Willicroft zijn op basis van cashewnoten en edelgist.

WERKWIJZE

Zet een pan op een middelmatig vuur met een eetlepel olijfolie. Voeg er de courgetteslierten aan toe. Kruid met zout en peper. Bak 2 tot 3 minuten aan. Meng tussendoor de slierten eens. 

Neem een kom en leg daar 4 vellen keukenrol in. Giet daar de gebakken courgetteslierten in over. 

Veeg diezelfde pan droog met een stuk keukenrol en voeg opnieuw een eetlepel olijfolie aan toe. 

Bak er de sjalot, look en shiitake in gaar.

Voeg er de spinazie en de kaassaus bij. Meng totdat de truffelsaus goed gesmolten is. 

Breng de courgetteslierten er terug bij en warm nog even mee op.

Verdeel over 2 borden en werk af met lente ui, pecan, peper, zout en de grated cheese.

 

SMAKELIJK!

Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram. Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.