0
Ontbijt

HOLY BERRY HOT OATMEAL

Op koude winterdagen smaakt een warm ontbijt extra lekker. We hebben allemaal wat nood aan comfort food op die donkere korte dagen. 

Maar net in die wintermaanden is het extra belangrijk om voldoende nutriënten binnen te krijgen en zo ons immuunsysteem goed te ondersteunen. 

De wintermaanden kunnen namelijk een uitdaging zijn voor ons immuunsysteem. De verminderde blootstelling aan zonlicht teveel zittijd en een tekort aan nutriënten kunnen ons vatbaarder maken voor een verkoudheid, griep en andere ziekten. 

Gelukkig kunnen we ons immuunsysteem versterken door te kiezen voor gezonde voeding rijk aan micro nutriënten en antioxidanten. 

Daarom ben ik zo fan van acai bessen. Ze zitten boordevol antioxidanten. Deze helpen ons lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die kunnen leiden tot oxidatieve stress en ontstekingen. Voedingsmiddelen zoals de acai bessen van holy berry acai maar ook groene thee, kurkuma, donkere chocolade (yay!!) en noten zijn rijk aan antioxidanten. 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  •  100g havermout
  • 250 – 300 ml amandelmelk
  • 1 banaan, in schijfjes gesneden
  •  handvol acai drops (diepgevroren van holy berry acai)
  • 40g eiwitpoeder
  • Toppings naar keuze: vers fruit, amandelpasta, hennepzaden, kokosschilfers, honing 

WERKWIJZE

Voeg de melk en de havermout samen met de banaan toe aan een steelpan op middelmatig vuur. Breng al roerend aan de kook. Laat kort doorkoken en daarna even afkoelen en indikken.
Roer er nu de acai bessen en eiwitpoeder door. Laat deze NIET mee koken want dan verlies je de waarde van de nutriënten. 
Verdeel over 2 kommetjes en werk af met de toppings naar keuze.
 

 

Ik verkies Manuka honing en bestel het hier. Maak een account aan en vul gebruik “EATGOODFEELGOOD”  om korting te ontvangen. 

 

SMAKELIJK!

Ik zie graag je creatie verschijnen op Instagram of Facebook. Vergeet me dan zeker niet te taggen. Je doet er mij een groot plezier mee 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.