Een heerlijk zoet ontbijt maar toch met de nodige voedingsstoffen om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Een schommelende bloedsuikerspiegel leidt oa tot meer honger en meer zin in zoet voor de rest van de dag. Daarnaast worden je insulinereceptoren steeds minder gevoelig wat kan leiden tot hyperinsulinemie en diabetes. Je wordt afhankelijk van suikers en gaat meer geneigd zijn om tussen de hoofdmaaltijden te gaan snacken.
Vandaar dat ik aan het fruit eiwitpoeder toe voeg en kokosmelk gebruik zodat het ontbijt naast koolhydraten (fruit) ook eiwitten (eiwitpoeder), vetten (kokosmelk en kokosolie) en vezels (baobab) bevat. Een mooi gerechtje om je dag mee te starten. En oooo zo lekker!!!
Ook prima als snack of in een kleinere portie als dessertje.
Probeer het zeker eens uit. Je zal er geen spijt van hebben.
INGREDIËNTEN voor 2 porties
Voor het ijs:
- 150g mango, in stukjes gesneden en diepgevroren
- 1 banaan, in schijfjes gesneden en diepgevroren
- 1 eetlepel baobabpoeder
- 1 schep protein complex of een halve schep isowhey
- 50ml kokosmelk
Voor de warme perzik:
- 1 (platte) perzik
- 1 koffielepel kokosolie
- 1 koffielepel (Manuka) honing
Eventueel als afwerking:
- 2 eetlepels granola
Ik koop mijn baobab het liefst rauw en zo puur mogelijk. Idem met de honing. Ik bestel het hier. Maak een account aan en vul mijn therapeut ID “6072M” in om korting te ontvangen.
WERKWIJZE
Voeg alle ingrediënten voor het ijs toe aan de blender. Mix fijn en verdeel over 2 kommetjes.
Snij de perzik in 4 stukken. Zet een pan op het vuur met de kokosolie en bak de perzik. Voeg er de honing op het einde aan toe en bak even kort mee. Verdeel de warme perzik stukjes bij het ijs.
Werk af naar wens met granola, kokosschilfers of cacaonibs.
Geniet!
SMAKELIJK!
Ik zie graag je creatie verschijnen op Instagram of Facebook. Vergeet me dan zeker niet te taggen. Je doet er mij een groot plezier mee 🙂
Geen reacties