Wie op zoek is naar een lekker mealprep gerecht, zal met dit recept heel tevreden zijn.
Het handige eraan is dat je de muffins kan invriezen. Het is alvast een favoriet bij mijn klanten.
Healthy fast food all the way!
Wees creatief:
Vervang prei door zongedroogde tomaatjes, basilicum, champignons.
Vervang garnalen en zalm door stukjes kip.
Voeg Italiaanse kruiden toe ipv dille
PORTIE ONTBIJT -> 3 muffins
PORTIE LUNCH -> 3 muffins + 150g groenten of een tas verse groentesoep
PORTIE SNACK -> 2 muffins
INGREDIËNTEN voor 12 muffins
- 50g lijnzaad
- 60g havermoutvlokken
- 8 eieren (geel + wit)
- 4 eiwitten (enkel het wit van het ei)
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes look, fijn gesnipperd
- 150g prei, fijn gesnipperd
- 100g garnalen
- 70g gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 2 kl bakpoeder
- snuf zout en peper
- 1 kl gedroogde dille
-
-
- Als afwerking:
-
- 1 el edelgistvlokken voor extra smaak en voedingsstoffen
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren los samen met de peper, zout, dille, olijfolie en look.
Meng het lijnzaad samen met de havermoutvlokken en het bakpoeder door het ei mengsel.
Voeg de garnalen en gerookte zalm samen met de prei toe aan het beslag. Spatel dit er voorzichtig door.
Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
Zet in de voorverwarmde oven voor 18 tot 20 minuten.
Garneer met edelgistvlokken (vervangt kaas) en laat afkoelen alvorens ze in te vriezen.
SMAKELIJK!
Geen reacties