

Wilde zalm versus gekweekte zalm
Gezondheidsvoordelen van wilde zalm:
Omega 3
Rijk aan omega 3 vetzuren. Omdat ons lichaam zelf geen Omega 3 vetzuren kan aanmaken, wordt aangeraden om deze voedingsstof aan te vullen uit voedsel en/of voedingssupplementen. De vetzuren spelen een belangrijke rol om ons hart en vaten gezond te houden. Alsook de kans op diabetes type 2 te verkleinen.
Ook voor kindjes is het super interessant volgende omega 3 vetzuren op te nemen. Zelfs al tijdens de zwangerschap. Belangrijk bij het ontwikkelen van het kinderbrein en de ogen.
Hormonaal hebben deze vetzuren ook een positieve invloed. Ze helpen mentale ziektes zoals Alzheimer en depressie tegen te gaan.
Atlantische wilde zalm heeft de hoogste concentratie Omega 3 van alle zalm soorten.
Naast omega 3 is wilde zalm ook rijk aan:
Vitamine D
Vitamine E, sterke antioxidant
Vitamine B, belangrijk voor stofwisseling en zenuwstelsel.
Mineralen, zoals selenium, belangrijk voor de schildklier en immuunsysteem.
INGREDIËNTEN voor 2 porties
- 300g (2 moten) wilde zalm, mag diepgevroren maar laat eerst ontdooien
- 2 trostomaten, in schijfjes gesneden
- 1 sjalot, fijn gesneden
- 1 teentje look, fijn gesneden
- 4 takjes verse dille
- sap van 1/2 citroen
- 2 zoete aardappelen, in frietjes gesneden
- 1 eetlepel kokosmeel
- 250g champignons, in 4 gesneden
- 100g groene asperges
- Gedroogde zeewiermix
- 1 eetlepel ketomayo
- olijfolie
- Peper en zout
WERKWIJZE

Werk de zalm af met de zeewiermix. Serveer met een half citroentje en de ketomayo.
SMAKELIJK!
No Comments