0
Lunch

Wilde zalm in papillot

Dit is een gerechtje dat je makkelijk zonder veel extra tijd voor 4 tot 8 porties kan maken. Neem verschillende soorten vis zodat je wat afwisseling hebt. Een handig mealprep gerechtje voor wie het in de week graag gezond heeft maar er niet altijd veel tijd kan insteken. 
 

Wilde zalm versus gekweekte zalm 

Gezondheidsvoordelen van wilde zalm:

Omega 3

Rijk aan omega 3 vetzuren. Omdat ons lichaam zelf geen Omega 3 vetzuren kan aanmaken, wordt aangeraden om deze voedingsstof aan te vullen uit voedsel en/of voedingssupplementen. De vetzuren spelen een belangrijke rol om ons hart en vaten gezond te houden. Alsook de kans op diabetes type 2 te verkleinen.

Ook voor kindjes is het super interessant volgende omega 3 vetzuren op te nemen. Zelfs al tijdens de zwangerschap. Belangrijk bij het ontwikkelen van het kinderbrein en de ogen.

Hormonaal hebben deze vetzuren ook een positieve invloed. Ze helpen mentale ziektes zoals Alzheimer en depressie tegen te gaan.

Atlantische wilde zalm heeft de hoogste concentratie Omega 3 van alle zalm soorten.

Naast omega 3 is wilde zalm ook rijk aan:

Vitamine D

Vitamine E, sterke antioxidant

Vitamine B, belangrijk voor stofwisseling en zenuwstelsel.

Mineralen, zoals selenium, belangrijk voor de schildklier en immuunsysteem.

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 300g (2 moten) wilde zalm, mag diepgevroren maar laat eerst ontdooien
  • 2 trostomaten, in schijfjes gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teentje look, fijn gesneden
  • 4 takjes verse dille
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 zoete aardappelen, in frietjes gesneden
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 250g champignons, in 4 gesneden
  • 100g groene asperges
  • Gedroogde zeewiermix 
  • 1 eetlepel ketomayo
  • olijfolie
  • Peper en zout

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges.
 
Neem een kookpot en leg er de zoete aardappel frietjes in. Vul met water tot net boven de frietjes. Zet in totaal 7 minuten op het vuur. De laatste 3 minuten leg je bovenop de frietjes de asperges.
Giet het vocht af. 
Zet de pot terug op het vuur. Voeg er kokosmeel, peper en zout aan toe en hussel zodat de frietjes en asperges goed droog zijn. 
Verdeel over een bakplaat en zet 30 min weg in de oven. 
 
Neem een vel aluminiumfolie. In het midden leg je 2 takjes dille. Schik daarboven op 1 zalmmoot, de helft van de tomaten, ui en knoflook. Kruid met peper en zout en besprenkel met citroensap.
Vouw dicht tot een papillot.
Herhaal voor de andere zalmmoot.
Zet voor 20 minuten weg in de oven. 
 
Bak de champignons in een pan met olijfolie. Kruid naar eigen smaak.
 
Haal alles uit de oven en verdeel over 2 borden.

Werk de zalm af met de zeewiermix. Serveer met een half citroentje en de ketomayo.

SMAKELIJK!

Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.