Deze salade is super simpel maar toch smaakvol, fris en met een lekkere bite.
De dressing zorgt, met dank aan manuka honing, voor een extra gezondheidsvoordeel. Manuka honing is een honingsoort afkomstig uit Nieuw-Zeeland en staat inmiddels bekend om zijn bijzonder geneeskrachtige en helende werking.
Wat deze honing zo uniek maakt, is het polyfenol methylglyoxal (MGO). Hoe hoger de MGO waarde, hoe meer antioxidanten en hoe sterker de antibacteriële werking. Verkies een honing met een MGO waarde hoger dan 550.
MGO werkt toxisch maar lijkt geen schade toe te brengen aan de menselijke cellen. Het werkt wel goed tegen bacteriën wat de genezing van bijvoorbeeld wonden en infecties kan bevorderen.
Manuka honing is ook rijk aan antioxidanten en ook die dragen bij aan de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van de honing.
Een reden te meer om deze honing in huis te halen. Om van de gezondheidsvoordelen te genieten verwerk je de honing wel altijd rauw. Dus nooit opwarmen!
INGREDIËNTEN voor 2 porties
Voor de salade:
- 1 krop Ijsbergsalade, gewassen en fijn gesneden
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 2 perzikken; in maantjes gesneden
- 250g gebakken kippenblokjes
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
- 30g geroosterde pistachenoten
- 30g preikiemen
Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 2 el appelazijn
- 1 kl Manuka honing
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
WERKWIJZE
SMAKELIJK!
Geen reacties