0
Dinner

Bloemkoolrijst met gepaneerde vis

 

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 400g bloemkoolrijst
  • 200g extra groentjes naar keuze (wortel, courgette,..) fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijn gesneden
  • olijfolie
  • 50 water
  • 1 koffielepel Nasi Goreng kruiden
  • 300g kabeljauwhaasjes
  • 3 eetlepels paneermeel 
  • 1 eitje
  • 1 eetlepel kokosolie
  • citroen
  • peper en zout

 

WERKWIJZE

Stoof de ui en look aan in olijfolie in een diepe pan tot de ui glazig is.

Voeg er de bloemkoolrijst en de andere fijngesneden groenten aan toe. Bak even al roerend aan en voeg er dan het water aan toe. Zet een deksel op de pan en verlaag het vuur. Laat 10 minuutjes verder gaar worden. De laatste 2 minuten neem je het deksel terug van de pan en meng je er de nasi goreng kruiden bij. 

Klop ondertussen het eitje los in een diep bord. Voeg in een ander bord paneermeel.

Wentel de kabeljauw eerst door het paneermeel, dan door het eitje en daarna opnieuw door het paneermeel. 

Bak in een pan met kokosolie aan beide kanten goudbruin en laat op een zacht vuur verder gaar worden.

Dresseer de borden met bloemkoolrijst en de gepaneerde vis. 

Druppel citroensap over de vis en het gerecht naar eigen smaak af met peper en zout.

 

SMAKELIJK!

 

Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram. Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.