0
Snack

Kokos rotsjes

 

Kokos rotsjes vind ik super lekker! Maar in de winkel vind je ze bewerkt en met een hoop suiker. Niet ideaal dus :-/ Ten minste als je liever geen suikerrush gevolgd door energie- en concentratiedip wilt hebben.

Vandaar deze kokos rotsjes met erythritol als zoetstof.

Erythritol is een natuurlijke zoetstof. Vrij van calorieën (ook weer mooi meegenomen ;)) in vergelijking met suiker. De glycemische index is 0 en heeft daardoor geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Geen dipjes, geen cravings.

Het recept kan niet simpeler.

Neem alvast een grote mengkom en een eiwitklopper bij de hand.

 

INGREDIËNTEN 

  • 3 eiwitten
  • 50g erythritol
  • 250g geraspte kokos

Een goede snackportie zijn 4 rotsjes.

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 160°C.

Leg een bakpapier op een ovenschaal.

Klop de eiwitten samen met de erythritol tot een schuim.

Voeg er de kokos bij en meng voorzichtig.

Probeer van het mengsel een bal te vormen en druk er lichtjes op. Is het te vast en blijft het niet kleven, voeg dan een extra opgeklopt eiwit toe. Is het te vochtig? Voeg dan extra kokoschilfers toe.

Vorm met een kleine ijsschep de rotsjes en plaats ze rechtsreeks op de met bakpapier beklede ovensschaal.

Bak voor 20 minuutjes in de oven of tot de topjes goudbruin zijn.

Laat 10 minuutjes afkoelen alvorens te proeven of op te bergen.

In een luchtdichte doos blijven ze nog 4 dagen goed.

SMAKELIJK!

Heb jij deze rotsjes getest en goedgekeurd? Je doet mij er een groot plezier mee ze even te delen en mij (eatgoodfeelgoodmarlies) te taggen op Instagram. Dank je 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter