0
Snack

Haverkoeken

De meest famous EGFG koekjes eindelijk online! Mijn klanten moet ik er alvast niet meer van overtuigen. Dit is hun dagelijks vieruurtje bij een tas koffie of thee. Door de aanwezige eiwitten stilt het snel de honger. De havermout geeft je een energyboost zodat een namiddagdipje geen kans krijgt.

Ook voor de kids is dit een voltreffer. Vervang de standaard suikerrijke koekjes door deze gezonde variant. Ze mee helpen bakken werkt extra motiverend om het gezonde koekje te verkiezen boven het koekje waar ze aan gewoon zijn. Hop naar de winkel voor de nodige ingrediënten en bakken maar.

INGREDIËNTEN

  • 1 cup gesmolten kokosolie = 15 eetlepels
  • 1 cup ahornsiroop = 15 eetlepels
  • 500g Quaker havermoutvlokken
  • 120g amandelschilfers
  • 300g medjool dadels, ontpit en fijn gehakt 
  • 1 koffielepel kaneel of koekjeskruiden
  • 6 grote eieren, losgeklopt

45g is een goede portie als snack. 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de havermoutvlokken, amandelschilfers, dadels en kaneel in een mengkom.

Voeg er de gesmolten kokosolie en ahornsiroop aan toe en meng alles door elkaar.

Meng ook de eieren bij het geheel.

Schep het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschotel (40x30cm). Leg er nu nog een vel bakpapier op en druk met een andere schaal het mengsel stevig aan. Op die manier krijg je een egale en compacte laag van ongeveer 1 cm hoog.

Bak 30 min en laat vervolgens de schotel 20 min afkoelen.

Haal de koek uit de schotel en snij in vierkante koekjes.

Laat ze verder afkoelen.

Bewaar in een afgesloten doos voor enkele dagen of in het vriesvak.

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter