Heb jij ook wel eens zin in een comfort snack? Maar wil je het liever gezond houden? Van deze wafels kan je genieten en je lichaam voeden.
Ze bevatten voedzame ingredïenten die een meerwaarde zijn voor uw lichaam.
Kokosbloem bevat veel vezels en is glutenvrij.
De eitjes maken de wafels eiwitrijk en er is maar 1 eetlepel honing toegevoegd waardoor ze van nature niet hoog in koolhydraten zijn.
INGREDIËNTEN voor 6 wafels
DROGE INGREDIENTEN
-
30g gezeefde kokosbloem
-
1/2 kl bakpoeder
-
snufje zout
-
snufje kaneel
NATTE INGREDIENTEN
-
4 eieren
-
80ml speltmelk (of andere plantaardige melk zoals amandelmelk, rijstmelk,… liefst ongezoet)
-
2 el gesmolten kokosolie
-
1 kl vanille essence
-
1 el (rauwe) honing
-
kokosolie om het wafelijzer in te vetten
Heb je de wafels graag lekker zoet? Voeg dan nog een extra eetlepel honing toe.
WERKWIJZE
Leg al de ingrediënten klaar op het werkvlak in de keuken. Neem de juiste hoeveelheden.
Neem 2 mengkommen en een klopper.
Voeg alle droge ingrediënten in de ene mengkom en alle natte ingrediënten in de andere mengkom.
Klop de natte ingrediënten goed los zodat alles mooi gemengd is. Meng ook de droge ingrediënten door elkaar.
Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de mengkom van de natte. Meng alles goed met de klopper tot een gelijke massa zonder stukjes.
Neem het wafelijzer, vet het in en laat het opwarmen.
Met een pollepel schep je een deeltje van het beslag in het ijzer. Laat het opwarmen tot de wafel klaar is. Herhaal tot alle beslag op is.
De wafeltjes kan je bewaren in de frigo voor 2 dagen. In de diepvries bewaren ze gemakkelijk tot 2 weken. Je kan ze ook uitdelen natuurlijk. Meer dan ooit is het belangrijk om lief te zijn voor elkaar. Een kleine attentie kan wonderen doen. Je kan ze bijvoorbeeld Coronaproof bezorgen (nadat je ze coronaproof gemaakt hebt) bij iemand die alleen woont.
SMAKELIJK!
Heb jij deze wafels getest en goedgekeurd? Je doet mij er een groot plezier mee ze even te delen en mij (eatgoodfeelgoodmarlies) te taggen op Instagram. Dank je 🙂
Geen reacties