0
Lunch

Zeevruchten salade met meloen

Een eenvoudig en snel klaar gerechtje met frisse ingrediënten. Eiwitten recht uit de zee: garnalen en rivierkreeften, afgewerkt met een zeewiermix van nori, duse, wakame en zeelatuw. Ik koop in een strooi mix van het merk “Lima”. Handig om toe te voegen aan salades maar ook in soep of bij andere gerechten. Zeewieren bevatten gezonde omega 3 vetzuren. Wie mij kent, weet dat ik daar grote fan van ben :-).

Voldoende inname van omega 3 uit zeevoeding als basis draagt bij tot een correcte omega 3/omega 6 verhouding. Een goede balans van de vetzuren in ons lichaam is belangrijk om ontstekingen te verminderen, het geactiveerde immuunsysteem tot rust te brengen, wondheling te activeren en hormonen in balans te brengen.

Het heeft ook positieve effecten op psychische klachten zoals oa depressies en neurodegeneratieve aandoeningen zoals bijvoorbeeld Parkinson, Alzheimer, ziekte van Huntington. 

Naast lekker is deze salade dus super voedzaam! Win – win 🙂

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 2 koopjes baby romaine, of andere sla
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/2 meloen; in blokjes gesneden
  • 100g garnalen
  • 200g rivierkreeften
  • 1 coeur de boeuf tomaat, in blokjes gesneden
  • 30g geroosterde cashewnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el keto mayonaise 
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 eetlepel zeewiermix

WERKWIJZE

Was de sla en snij er de harde stukjes uit.
Verdeel over 2 borden.
 
Voeg avocado, meloen, tomaat, garnalen en rivierkreeften toe.
 
Besprenkel met citroensap.
 
Meng de tomatenpuree met de mayonaise tot een cocktailsaus en verdeel over de 2 borden.
 
Werk af met de geroosterde cashewnoten, peper, zout en zeewiermix.
 

 

SMAKELIJK!

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.