0
Lunch

Gezonde kip curry

Een lekker comfortfood gerechtje dat hier al eens op het menu staat als er bezoek is. Zowel volwassenen als de kids kunnen het appreciëren. Makkelijk en snel klaar zodat je extra tijd met de gasten kan besteden. 

Maar ook door de weeks een topper. Ik maak het ook meteen dubbel zodat ik meteen een lunch heb voorzien voor de dag erna. 

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 80g zilvervliesrijst
  • 1 kipbouillonblokje
  • 250 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 koffielepels currypoeder
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 200g champignons, in vier gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje look, geperst
  • kokosolie om te bakken
  • platte peterselie of koriander

 

WERKWIJZE

Verhit een pan op het vuur met 1 koffielepel kokosolie. Bak er de champignons in aan. Zet opzij.

Kook de rijst gaar in 12 minuten samen met een bouillonblokje. Kook de laatste 4 minuten de courgette en wortelblokjes mee in hetzelfde water.

Giet het kookvocht af.

Voeg de champignons toe aan de rijst met wortel en courgette.

Bak in tussentijd de knoflook een minuutje aan in een koekenpan met kokosolie op een laag vuurtje.

Voeg vervolgens de kippenblokjes toe en bak goudbruin. Kruid met een snufje currypoeder, peper en zout.

Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje. Laat het even doorkoken. Voeg er daarna 3 kl currypoeder aan toe.

Serveer de groenterijst samen met de kip en de currysaus.

Werk af met platte peterselie of koriander.

 

 

SMAKELIJK!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter