Met knolselder kan je de gewone aardappelpuree eens te vervangen door een groentepuree. Het ziet er alvast hetzelfde uit en het is super lekker!
INGREDIËNTEN voor 2 porties
-
1 kleine knolselder
-
olijfolie
-
1 ui, fijn gesneden
-
1 teentje knoflook, fijngesneden
-
250 g kastanje chamignons, in schijfjes gesneden
-
2 wortels, in kleine stukjes gesneden
-
2 el tamari (soyasaus)
-
2 el geconcentreerde tomatenpasta
-
250 ml water
-
1/4 blokje groentebouillon
-
3 blaadjes laurier
-
250g scampi
-
1 el gomasio
-
verse bladpeterselie
-
peper en zout
Gomasio is een mengeling van sesamzaadjes en zout. Je kan het ook weg laten als je het niet in huis hebt. Als je het graag wilt aanschaffen, kan je het in de bioplanet kopen. Ook lekker in andere gerechtjes. Samen met edelgist gebruik ik deze vaak om extra smaak aan mijn groentjes toe te voegen.
WERKWIJZE
Schil de knolselder, doe ze in stukken en voeg ze toe aan kokend water. Kook de knolselderstukjes gaar en giet het vocht af. Doe de knolselder in de blender samen met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
Blend tot een puree.
Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak er de scampi in gaar.
Fruit ondertussen in andere diepe pan de ui met olijfolie en voeg er daarna de knoflook aan toe. Voeg er daarna ook de champignons en wortels aan toe. Bak even mee.
Voeg de tamari en tomatenconcentraat toe. Roer en blijf even aanstoven.
Doe de groentebouillon en laurier erbij. Laat een aantal minuten inkoken.
Dresseer de groentjes over de knolselderpuree. Werk af met de scampi, gomasio en platte peterselie.
SMAKELIJK!
Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram. Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉
De inspiratie van dit receptje komt van Steffi Vertriest. In haar kookboeken, ondertussen al 3!, vind je nog meer lekkere en gezonde receptjes.
No Comments