INGREDIËNTEN voor 1 quiche
VOOR DE BODEM
- 1,5 el lijnzaad + 5 el water samen mengen en even laten opwellen
- 200g amandelmeel
- 100g havermeel
- 1 kl gedroogde oregano
- 1 kl gedroogde basilicum
- 1/2 kl keltisch zeezout, of ander zout
- 1,5 el olijfolie
- 6 tot 8 el water, zoveel als nodig om het deeg kneedbaar te maken
VOOR DE VULLING
- 1 blok tofu van 500g
- scheutje havermelk
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 3 teentjes look, geperst
- 2 stronken prei, jn gesneden
- 250g kastanje champignons
- verse bieslook
- verse basilicum blaadjes
- 100g babyspinazie
- 10 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
- 4 el edelgist (optioneel)
- snufje zwarte peper
- snufje chilivlokken
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Neem een quichevorm en vet het in met een beetje kokosolie of olijfolie.
Neem de tofu uit de verpakking en wikkel het in een paar vellen keukenrol. Zet er iets zwaar bovenop zodat het meeste vocht eruit kan.
Voor de bodem:
Neem een grote kom en voeg er de amandelmeel, havermeel, oregano, gedroogde basilicum en zout aan toe.
Meng en doe er het lijnzaadmengsel + 1,5 el olijfolie bij.
Voeg er eetlepel per eetlepel water aan toe en meng tot je een kneedbare deeg krijgt een beetje te vergelijken met koekjesdeeg.
Kneed de deeg tot 1 bol en leg het in het midden van uw quichevorm. Druk het uit van het midden naar de zijkanten met uw vingers.
Prik er met een vork enkele gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen.
Bak de korst voor 15 minuten in de oven of tot je een licht gouden kleur krijgt en de korst stevig aanvoelt.
Zet aan de kant om af te koelen.
Voor de vulling:
Breek de tofu in stukken en doe het in de blender samen met een scheutje havermelk. Blend tot een romige structuur. Voeg er extra melk aan toe als het te droog lijkt.
Bak in een pan met olijfolie de ui, look, prei, champignons met een snufje zout.
Voeg er nu de stukjes zongedroogde tomaat aan toe samen met de spinazie, chilivlokken, bieslook, verse basilicum, peper en edelgist.
Haal van het vuur af en roer er het tofumengsel bij.
Lepel de vulling op de korst en verspreid gelijk.
Bak de quiche voor 30 minuten.
Laat 15 minuutjes afkoelen alvorens in stukken te snijden.
Leftovers kan je tot 4 dagen bewaren in de frigo. Altijd handig als lunch of zelfs als ontbijt on the go.
SMAKELIJK!
No Comments