0
Dinner

Hazenrug filet met kruidige paddenstoelen en witloof salade

 

Voor dit gerechtje alleen al, gebruik je wel 11 verschillende planten en kruiden! 

Interessant om tijdens de feestdagen, tussen de wijntjes en de kroketten door, je darmmicrobioom goed te voeden. 

Het is in je darmen eigelijk continue oorlog tussen de ‘goeie’ en ‘slechte’ bacteriën. Om de nuttige darmbacteriën te laten floreren, geef je ze best veel verschillende vezels uit groenten. Elke plant bevat immers een unieke samenstelling aan vitamines en mineralen die ons immuunsysteem kunnen boosten!

Witloof is rijk aan fermenteerbare vezels (oligo saccharides) die dienen als voedingsbodem voor de goede melkzuurbacteriën in je darm. Ze bevatten daarnaast ook niet-fermenteerbare vezels. Die worden weliswaar niet afgebroken door de darmbacteriën, maar ze nemen wel water op en zorgen voor een regelmatige en soepele ontlasting. Een goede tip wanneer je darmen van streek zijn. Daarnaast helpt het ook nog eens de lever ontgiften.

Oregano is niet alleen heerlijk maar brengt ook nog eens enorm veel gezondheids- voordelen met zich mee. 

  • Zit boordevol antioxidanten, daardoor zal het vrije radicalen en ontstekingen neutraliseren. Vrije radicalen zijn stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels in het lichaam. 
  • De antioxidanten beschermen ook tegen ziektes als kanker.
  • Bevat stoffen die antibacteriële eigenschappen hebben.
  • Beschermen tegen virussen. Met name de stoffen carvavrol en thymol hebben antivirale eigenschappen. 

INGREDIËNTEN voor 4 porties

    • +- 500g hazenrug filets 
    • Ghee of goede boter 
    • Peper/zout 
    • Scheutjes om te garneren 

    Voor de kruidige paddenstoelen 

    • 500 g paddenstoelen (shiitake, oesterzwam, Kastanjechampignon)
    • Ghee of goede boter
    • 2 rode uien
    • 1 rode peper 
    • 1 teentje look 
    • Peper/zout 
    • Handvol verse tijm en handvol verse oregano
    • 1 lente uitje 
    • Optioneel (scheutje haverroom/gevogelte bouillon) 

    Voor de witloof salade 

 

WERKWIJZE

  1. Snijd voor de witloof salade alle ingrediënten fijn, kruid af met peper en zout en lepel voorzichtig de keto mayo erdoor. Werk af met wat extra lente ui. 
  2. Snipper de ajuintjes, look, pepertje en fruit in een beetje ghee aan in een wokpan. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Optioneel: Voeg een klein scheutje haverroom en/of gevogelte bouillon toe. 
  3. Als de champignons bijna gebakken zijn voeg je als laatste de verse kruiden toe.
  4. Kruid de hazenrugfilet met peper en zout. Smelt een beetje ghee in een koekenpan. Leg de hazenrugfilet in de pan en schroei hem aan beide kanten dicht. 
  5. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor Saignant. Zo blijft de hazenrug erg sappig. Laat de hazenrug in aluminiumfolie rusten als de rest van het eten nog niet klaar is. 
  6. Blus het vet in de pan met een scheutje water en een beetje balsamicoazijn. Breng aan de kook en roer met een spatel de aanbaksels van het vlees los en laat iets indikken tot een jus. 
  7. Serveer wat champignons op een bord. Leg de hazenrug er bij en schep wat witloof salade erbij. Garneer met wat scheutjes en lente uitjes. 

SMAKELIJK!

 

Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram. Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉

Receptje by Linsy

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.