0
Dinner

Tomatensaus

 

Dit is een handige, super gezonde en kidsproof tomatensaus die je maar beter altijd op voorraad hebt. Weinig tijd of zin om te koken? Haal een portie diepgevroren tomatensaus uit en bak kip(pengehakt) erbij. Nog snel wat courgettesliertjes snijden en/of voor de kids een beetje pasta koken en hop iedereen tevreden aan tafel.

Wissel af met diverse groenten. Een ideale manier om de kids nieuwe groentjes te laten eten.

INGREDIËNTEN voor 4 porties

  • 1 fles tomatenpassata

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 teentje look, fijngesneden

  • 1/2 courgette, fijngesneden

  • 3 wortels, fijngesneden

  • 2 stengels selder, fijngesneden

  • 8 kerstomaatjes, in 2 gesneden

  • 5 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden

  • 2 el olijfolie

  • P&Z

  • 1 eetlepel gedroogde oregano 

  • 2 takjes tijm

 

Tomaten zijn rijk aan vitamine A, C, E en aan de mineralen Kalium en Calcium. Goed voor botten en tanden. Belangrijker nog: ze zijn rijk aan lycopeen. Het is een krachtig antioxidant dat bescherming biedt tegen hartziekten, kanker en helpt de slechte cholesterol te verlagen. Lycopeen wordt beter door ons lichaam opgenomen als de tomaten gekookt zijn.

 

WERKWIJZE

Zet een pot op het vuur en voeg er de olijfolie aan toe.

Stoof de ui en fijn gesneden look glazig. 

Voeg de selder, wortels en courgette toe en stoof 5 minuten.

Voeg de tomatenpassata, kerstomaatjes en zongedroogde tomaatjes erbij en zet het deksel op de pot. Laat alles gaar worden op een zacht vuurtje. 

Breng op smaak met peper en zout, tijm en oregano. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

Verwijder de takjes tijm en mix de saus.

Je kan de saus een aantal dagen bewaren in de frigo of invriezen in porties.

Voeg er naar eigen voorkeur nog kippengehakt, tofureepjes of scampi aan toe. Lekker bij courgettesliertjes op een verse pizzabodem of tussen de laagjes van een lasagne.

SMAKELIJK!

Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram. Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.