0
Dinner

Gember kruiden punch

 

FEEST!!

Daar hoort een drankje bij. 

Punch is een drank die vruchtensappen vermengt met kruiden en alcohol.

Vruchten: appelsien, limoen en citroen

Kruiden: kaneel, gember en rozemarijn

Rozemarijn is bitter en bevat een levendig kruidenparfum dat een natuurlijke match is met citrus zoals limoen en citroen. Als bitter kruid ondersteunt rozemarijn net zoals gember de spijsvertering. Wat wel handig kan zijn in combinatie met een feestmaaltijd 😉

Alcohol: cava of prosecco 

Liever alcoholvrij? Dat kan! Vervang prosecco door bruiswater. 

 

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

    • sap van 2 appelsienen
    • sap van 1 limoen
    • 2 schijfjes citroen
    • 10 ml gembersap, ik verkies puur van G’nger
    • 10 ml sinaasappellikeur  (Cointreau of Grand Marnier) 
    • 2 takjes rozemarijn
    • ijsblokjes
    • prosecco
    • Optie: snuf kaneel 

 

WERKWIJZE

    1. Verdeel het sap van sinaasappels en limoenen over 2 glaasjes. 
    2. Voeg aan elk glas gembersap en Cointreau toe.
    3. Giet het glas verder aan met prosecco.
    4. Werk af met ijsblokjes, een takje rozemarijn, een snuf kaneel en een schijfje citroen.

ENJOY!

 

Heb je dit heerlijke drankje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram. Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.