0
Lunch soepen

Broccoli room soep

 

Een romige soep volledig guilt-free en bovendien ook nog eens lekker voedzaam.

INGREDIËNTEN 

  • 100g ongeroosterde en ongezouten cashewnoten

  • 2 el olijfolie

  • 1 grote ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 stronken broccoli

  • 4 wortels

  • 4 stengels selder

  • 1 groentebouillonblokje

  • een snufje zout en peper

 

WERKWIJZE

Doe de cashewnoten in een kommetje en doe er water bij totdat de cashews volledig in het water zitten.

Laat minstens 30 minuten weken.

Snij de wortels, selder en broccoli in kleinere stukken.

Snij de ui en de knoflook fijn.

Zet een grote pot op een middelmatig vuur met 2 el olijfolie.

Voeg er de ui aan toe en laat in 3 minuutjes glazig worden.

Voeg er nu de wortel en selder aan toe.

Na 5 minuutjes voeg je de broccoli en de knoflook toe.

Laat nog 5 minuutjes gaar worden en overgiet de groenten met 1 liter water.

Voeg het bouillonblokje toe.

Verminder het vuur een beetje en laat voor 15 minuutjes sudderen.

Met een mixer pureer je de soep. Heb je de soep graag vloeibaarder, dan kan je nog wat extra water toevoegen.

Giet het water van de cashewnoten af en spoel ze nog even met vers water.

Doe de cashewnoten in een blender en voeg er 240ml vers water aan toe. Blend tot je een egale mooi vloeibare “room” krijgt. Je kan meer water toevoegen als je het vloeibaarder wilt.

Schep de soep in een kommetje en werk af met een eetlepel van de cashewroom, peper en zout.

 

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.