Een heerlijk knapperige salade die wel kan tellen als waardig alternatief van de klassieke aardappelsalade.
Lekker als lunch op een stuk zelf gebakken kpni brood of als snelle avondmaaltijd in de week.
De mayonaise van de klassieke aardappelsalade wordt in dit recept vervangen door een romige cashew dressing. De aardappelen worden vervangen door bloemkool. Dit maakt het gerechtje laag in koolhydraten, vrij van zuivel, vrij van gluten en tegelijkertijd eiwitrijk, veel vitaminen, mineralen en een portie gezonde vetten.
Ik beoordeel een gerecht op basis van de voedingswaarde. En dit is er eentje dat hoog scoort
Als hoofdmaaltijd voor 2 personen of side dish voor 4-6 personen heb je het volgende nodig:
INGREDIËNTEN voor 2 porties
-
Roosjes van 1 bloemkool
-
6 hard gekookte eitjes
-
4 stengels selder, fijn gesneden
-
4 lente uitjes, in ringetjes gesneden
-
1 kleine rode ui, fijn gesneden
-
2 eetlepels verse dille, fijn gesneden
- cashewdressing
WERKWIJZE
Zet een grote kom water op het vuur. Voeg de bloemkool toe en laat koken tot ze gaar maar nog stevig is. Giet het kokend water af en spoel de bloemkool met koud water.
Snij 1 eitje in schijfjes voor de afwerking. De andere eitjes snij je in grove stukken.
Neem een grote kom.
Doe er de bloemkool, selder, lente ui, rode ui, dille en eitjes in.
Voeg er de dressing aan toe en roer goed om.
Werk af met extra dille, schijfjes ei en enkele ringetjes lente ui.
Dien op en geniet!
No Comments