

INGREDIËNTEN voor 2 porties
-
3 el olijfolie
-
1 kleine witte ui, in ringen gesneden
-
3 teentjes look, fijn gesneden
-
120g gekookte rijst
-
1/4 groentebouillonblokje
-
sap van 1 citroen
-
1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
-
250g champignons, in vier gesneden
-
100g shii-takes, in reepjes gesneden
-
2 eetlepels gedroogde veenbessen
-
een handvol verse platte peterselie, gesneden
-
3 eetlepels edelgist
-
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
-
Peper en Zout
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloemkoolroosjes, de champignons en shii-take in een kom en voeg er olijfolie, peper en zout aan toe. Meng goed om zodat de olijfolie goed verdeeld is.
Verdeel over een met bakpapier beklede ovenschaal.
Rooster in de oven voor 30 minuten. Draai de groentjes halverwege eens om..
Zet een pan op een middelmatig vuurtje met 1 el olijfolie. Voeg er de ui aan toe en laat zachtjes en glazig worden in 5 minuutjes. Voeg de laatste minuut de look erbij. Doe er nu de gekookte rijst bij. Roer goed om. Verkruimel het 1/4 bouillonblokje.
Roer er het citroensap in.
Strooi er de edelgist over.
Proef en kruid bij met peper en zout.
Haal de groenten uit de oven.
Meng de groentjes met de rijst en verdeel over 2 borden.
Verdeel de veenbessen en de pijnboompitten.
Werk af met platte peterselie.
No Comments