0
Lunch

Shiitake bloemkoolbowl

 
Shiitakes zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Ze hebben een helende kracht en zijn een boost voor uw weerstand.
De shiitake is goed voor hart en vaten. Ze werken zowel bloedzuiverend als bloeddruk en cholesterol verlagend. 
Een reden te meer om die wekelijks op je boodschaplijstje te zetten.
Omdat ze best wel eiwitrijk zijn, kan je ze al eens je gevogelte, vis of eitjes mee vervangen. 
 
Wens je er toch graag een stuk vis bij? Dit gerechtje is heel lekker met vers gebakken skrei.
 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 3 el olijfolie

  • 1 kleine witte ui, in ringen gesneden

  • 3 teentjes look, fijn gesneden

  • 120g gekookte rijst

  • 1/4 groentebouillonblokje

  • sap van 1 citroen

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

  • 250g champignons, in vier gesneden

  • 100g shii-takes, in reepjes gesneden

  • 2 eetlepels gedroogde veenbessen

  • een handvol verse platte peterselie, gesneden

  • 3 eetlepels edelgist

  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

  • Peper en Zout

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de bloemkoolroosjes, de champignons en shii-take in een kom en voeg er olijfolie, peper en zout aan toe. Meng goed om zodat de olijfolie goed verdeeld is.

Verdeel over een met bakpapier beklede ovenschaal.

Rooster in de oven voor 30 minuten. Draai de groentjes halverwege eens om..

Zet een pan op een middelmatig vuurtje met 1 el olijfolie. Voeg er de ui aan toe en laat zachtjes en glazig worden in 5 minuutjes. Voeg de laatste minuut de look erbij. Doe er nu de gekookte rijst bij. Roer goed om. Verkruimel het 1/4 bouillonblokje.

Roer er het citroensap in.

Strooi er de edelgist over.

Proef en kruid bij met peper en zout.

Haal de groenten uit de oven.

Meng de groentjes met de rijst en verdeel over 2 borden.

Verdeel de veenbessen en de pijnboompitten.

Werk af met platte peterselie.

 

SMAKELIJK!
 
 
Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.