0
Lunch

Zalm met noten kruidenkorst

Een gerechtje boordevol voedingsstoffen.
 
Zalm is rijk aan omega 3 vetzuren die helpen ontstekingen in je lichaam te remmen. Alsook helpen goede vetzuren voor het in balans houden van je hormonen. 
 
Dat ik fan ben van look is niets nieuw 😉 Je brengt op een makkelijke manier meer smaak en meer voedingsstoffen aan je maaltijd als je look toevoegt. 
 
De zoete aardappelpuree met kaneel en erythritol is een voltreffer hier bij ons thuis. Een vleugje zoet en kruidig.
 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

Voor de zalm:

  • 300g (2 moten) verse  wilde zalm
  • 2 teentjes look, fijn gesneden
  • handvol platte peterselie en verse dille, fijn gesneden
  • handvol pecan noten, grof gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • Afwerking: citroensap

Voor de groenten:

  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teentje look, fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400g spinazie
  • 400g kastanje champignons
  • snufje nootmuskaat
  • Peper en zout

Voor de zoete aardappelpuree:

  • 350g zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden 
  • snuf kaneel
  • 1 koffielepel erythritol 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zout

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Giet 1 eetlepel olijfolie op de bodem van een ovenschotel. Leg daar de 2 zalmmoten op.
Meng look, peterselie, dille, pecannoten, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout in een kommetje. Verdeel de kruidenmix bovenop de zalm. Zet voor 20 minuten in de oven.
 
Voeg de zoete aardappel toe aan een steelpan en vul met water tot net boven de zoete aardappelstukken. Kook tot ze zacht zijn. Giet het kookvocht af en pureer met een lepel olijfolie, zout, kaneel en erythritol.
 
Zet een pan op het vuur met olijfolie en voeg er de sjalot en look aan toe. Roerbak op een middelmatig vuurtje totdat de ui mooi glazig is. Voeg er de champignons aan toe. Bak mooi bruin en roer er als laatste de spinazie door. Kruid met een snufje nootmuskaat, peper en zout.
 
Haal de zalm uit de oven en schik op een bord samen met de groenten en de zoete aardappelpuree. Werk af met enkele druppels citroensap over de zalm.
 
 
SMAKELIJK!
 
Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.