Luchtig, licht en fris: deze vegan panna cotta is een mooie afsluiter van een feestmaaltijd.
INGREDIËNTEN voor 4 porties
- 1 mango
- 400ml kokosmelk
- 50 ml water
- 2 eetlepels honing
- Zaadjes van 1 vanillestokje
- 1 + 1/2 koffielepel agar agar
- muntblaadjes en kokosschilfers of passievrucht (vruchtvlees) voor de afwerking.
WERKWIJZE
Schil de mango, verwijder de pit en snij in kleine stukjes. Hou enkele stukjes apart voor de afwerking.
Voeg de mango samen met de honing en het water toe in een steelpan. Zet op het vuur en laat 5 minuten koken.
Giet er na 5 minuten 350ml kokosmelk en vanillezaadjes bij en laat nog eens 5 minuten koken zonder deksel.
Pureer het mengsel met een staafmixer. Giet door een zeef en zet terug op het vuur.
Verwarm de andere 50 ml kokosmelk in een andere steelpan en voeg daar de agar agar aan toe. Giet dit nu bij het kokos mango mengsel en laat nog 2 minuten mee koken.
Vul de vormpjes en zet minstens 3 uur in de frigo.
Garneer de panna cotta voor het serveren met verse munt, mango en kokosschilfers.
SMAKELIJK!
No Comments