Het leuke aan deze dessert is dat je de vulling op voorhand kan klaar maken. De avond zelf verdeel je de frambozen over de taartjes en bak je ze in de oven. Zo kan je de clafoutis supervers en lauwwarm opdienen.
INGREDIËNTEN voor 4 porties
- 200g frambozen (diepvries)
- 4dl havermelk
- 3 eieren
- 1 eetlepel gesmolten ghee of gewone boter
- 60g speltmeel
- 60g erythritol
- 60g amandelmeel
- 1/2 koffielepel vanillepoeder
- extra ghee om de ovenschaaltjes in te vetten.
Je kan speltmeel vervangen door havermeel. Blend je havervlokken en je hebt in no time havermeel. Heb je geen erythritol in huis, dan kan je het ook vervangen door kokosbloesemsuiker.
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Laat de frambozen ontdooien en laat goed uitlekken in een vergiet.
Vet de ovenschaaltjes in met ghee.
Meng alle ingrediënten (behalve de frambozen) onder elkaar met een klopper en verdeel over de ovenschaaltjes.
Verdeel hierover de frambozen en bak 30 minuten.
SMAKELIJK!
Heb jij dit dessertje op je tafel getoverd en het je het op je IG profiel gedeeld? Vergeet mij (eatgoodfeelgoodmarlies) er dan niet in te taggen. Je doet er mij een plezier mee.
Inspiratie van dit gerecht: Bioplanet
No Comments