Met dit gerechtje kan je mij elke dag een plezier doen. De smaken samen in je mond zijn een echt feestje. En daarboven ook nog eens super voedzaam ook.
Mango bevat carotenoïden. Een stofje dat ons lichaam zelf niet kan aanmaken. We moeten het dus hebben van onze voeding zoals wortel, tomaat, zoete aardappel, papaja, mango, paprika, sinaasappel..
Carotenoïden spelen door hun antioxidatieve werking een belangrijke rol bij het immuunsysteem en ons gezichtsvermogen. Het beschermt ons ook tegen het metabool syndroom.
Metabool syndroom wordt gekenmerkt door verhoogde waarden op het gebied van bloeddruk, bloedglucose, cholesterol en buikvet. Dit verhoogt de kans op onder andere diabetes en hart-en vaatziekten.
Sint jakobsvruchten zijn een mooie bron aan goede eiwitten en maakt de maaltijd volwaardig.
INGREDIËNTEN voor 2 porties
- 10 sint jakobsschelpen
- 1ui, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- 300g verse jonge spinazieblaadjes, goed gewassen
- 1/2 mango, in partjes gesneden
- 1/2 koffielepel vanillezaadjes of de zaadjes van 1 vanillestokje
- 100 ml kokosmelk
- olijfolie
- zout en peper
WERKWIJZE
SMAKELIJK!
Inspiratie van dit gerecht: Word weer mens: Dr. Leo Pruimboom
No Comments