INGREDIËNTEN
- 2 rijpe avocado’s
- 200g amandelmeel
- 100g kokosbloesemsuiker of erythritol
- 120 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 50 ongezoete cacaopoeder
- 2 koffielepels vanille essence of vanillezaadjes
- 1 koffielepel bakpoeder
Voor de afwerking:
- 70g pure chocolade minstens 70% cacao
- 2 eetlepels kokoscrème (het dikke romige deel van kokosmelk)
- 1 handvol geroosterde amandelschilfers
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de avocado’s en doe ze in stukjes in de blender. Voeg er de amandelmelk en vanille essence aan toe. Blend tot een egale massa. Voeg nu het meel, cacaopoeder, kokosbloesemsuiker en bakpoeder aan toe. Meng al even om met een lepel vooraleer je de blender aanzet. Blend tot alles goed gemengd is. Voeg er als laatste de 2 eieren aan toe en laat nog even mee blenden.
Neem een taartvorm en beleg de bodem met een bakpapier.
Giet het mengsel in de taartvorm. Met een lepel verdeel je de massa gelijk in de vorm. Zet in de voorverwarmde oven voor 35 tot 40 minuten.
Haal de cake uit de oven en de bakvorm en laat voor minstens 1 uur afkoelen op een rooster.
Daarna kan je de afwerking klaar maken. Neem een microgolfbestendig kommetje of verwarm au bain marie. Voeg er de chocoladestukjes en de kokoscrème aan toe. Zet in de microgolfoven voor 30 seconden terwijl je af en toe eens met een lepel omroert.
Strijk het mengsel over de afgekoelde taart en werk af met amandelschilfers.
SMAKELIJK!
Je doet me een plezier te laten weten wat jij van deze taart vindt. Benieuwd naar 🙂
Tag mij “@eatgoodfeelgoodmarlies” op instagram om jouw mooie creatie te kunnen bewonderen.
Geen reacties