Een ideaal en voedzaam snackje. Ik vries ze in. Zo kan ik er ook later nog eens van genieten. Maar vooral, dan heb ik minder verleiding om die heerlijk ruikende muffins niet allemaal in 1 keer op te eten 😉
INGREDIËNTEN voor 12 muffins
NATTE INGREDIENTEN
- 1 banaan
- 2 eieren
- 2 el gesmolten kokosolie
- 1 kl vanille extract
- 100 ml amandelmelk
- 100 ml ahornsiroop
DROGE INGREDIENTEN
- 150g havermeel
- 1 kl bakpoeder
- 1,5 kl kaneel
- 1/4 kl nootmuskaat
- 1/4 kl kardemom
- snufje zout
- 100g fijn geraspte wortel
- 60g walnoten, gehakt
- Afwerking: extra walnoten
120g van deze muffins is een goede portie als snack.
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe alle natte ingrediënten in de blender en blend tot een gladde massa.
Doe alle droge ingrediënten in een ruime mengkom en meng zodat alles mooi verdeeld is.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot alles een mooie gladde massa wordt.
Vet uw muffinvormpjes in met kokosolie.
Giet het beslag in de muffinvormpjes tot ze voor 3/4 gevuld zijn.
Werk af met stukjes walnoot.
Zet in de oven voor 18 minuten.
Haal uit de oven, laat afkoelen en geniet!
SMAKELIJK!
No Comments