0
Dinner

Thais vispannetje

De inspiratie van dit receptje heb ik gevonden in “GO KETO” van Julie Van Den Kerckhove. Je vindt er nog veel leuke, gezonde en lekkere recepten die bovendien allemaal makkelijk klaar te maken zijn.

INGREDIENTEN

  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes gesneden (zaadjes verwijderen)
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden (zaadjes verwijderen)
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden
  • 250g shitake, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 400ml kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • 500g verse vis (zalm, kabeljauw)
  • 30g geraspte vegan cheese
  • 100g grijze garnalen
  • handvol platte peterselie
  • 1 koffielepel vissaus
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 1 cm gember, geraspt
  • zwarte peper en zout
  • 200 ml water en een half groente bouillonblokje

Dit is een super snel klaar gerechtje. Geen tijd is geen excuus. Je kan ook vis uit de diepvries gebruiken.  

WERKWIJZE

Verwarm de kokosolie in een ruime pan. Stoof de ui, paprika rood en groen, paksoi en shiitake aan. Voeg er ook de geraspte gember aan toe. Kruid met peper en zout.

Voeg het water met bouillon en kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen tot de saus wat indikt. Voeg er nu ook de vissaus en sesamolie aan toe. Laat nog even mee opwarmen.

Kruid met peper en zout en voeg het limoensap toe.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Snijd de vis in stukken van 3 cm. Leg de stukjes vis in een ovenschaal.
Giet er de saus bij. Werk af met geraspte kaas.
Zet in de oven voor 10 min.

Haal de schotel uit de oven en werk af met platte peterselie en garnalen.

Serveer met knolselderpuree.

SMAKELIJK!

Marlies

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter