0
Lunch

Vegetarische pasta pesto

Dat is een het comfortfoodgerechtje. Bij de lunch eet ik altijd wat koolhydraten maar ook hier kan je de boekweitpasta vervangen door courgettesliertjes. Een comfortgerechtje hoort snel en makkelijk klaar te maken zijn. Ik heb nu een potje vegan pesto gebruikt maar als ik meer tijd neem dan maak ik mijn pesto graag zelf.

Edelgistvlokken gebruik ik om kaas mee te vervangen. Ik vermijd het vlees van zoogdieren en de zoogdierproducten (kaas, melk, yoghurt) omwille van de negatieve invloed op de darmflora. Er bestaat dan een groter risico op een geactiveerd immuunsysteem en dat is niet zo ideaal als je een optimale energieverdeling in je lichaam wilt. 

Ook hier heb ik nori toegevoegd aan mijn maaltijd voor een extra bom aan vitaminen, mineralen, tanninen en sporenelementen .

Shiitake zijn geweldig goed voor het immuunsysteem en hebben een ontstekingsremmende werking. 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 80g boekweitpasta
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 300g shiitake
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 vel nori, verkruimeld
  • bouillonblokje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 hazelnootburgers
  • 2 el edelgist

WERKWIJZE

Kook de pasta met een bouillonblokje volgens de aanwijzingen. 

Giet het kookvocht van de pasta af en spoel met koud water. Zet nog even kort terug op het vuur om het laatste vocht te laten verdampen. Voeg pesto toe en roer om. Eventueel nog een scheutje olijfolie zodat de pesto zich goed kan verdelen. Kruid met peper en zout.

Zet een pan op het vuur, voeg vetstof (olijfolie of kokosolie) toe en bak de hazelnootburgers aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en leg weg op een bordje met keukenrol. 

Voeg extra vetstof toe in dezelfde pan en bak er nu de ui in. Zodra die glazig is, voeg je de shiitake toe. Bak goed aan. Strooi er de fijngesneden look over en laat nog even mee bakken. 

Voeg de shiitake en een verkruimeld blad nori toe aan de pasta. Meng en verdeel over 2 borden.

Voeg de hazelnootburger, al dan niet in blokjes gesneden, toe. 

Werk af met edelgistvlokken en naar eigen smaak nog wat extra olijfolie, peper en zout.

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.