INGREDIËNTEN voor 3 porties
Bloemkool:
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- snuf zout
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 cm chilipeper in dunne ringetjes gesneden
- 3 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
- 70g violife geraspte mozzarella of 40g geraspte parmezaanse kaas
walnoot taco vlees:
- 60g walnoten
- 1 wortel, geraspt
- snuf zout
- 1/2 koffielepel komijn
- 1/4 koffielepel chilipoeder of chilivlokken
- 1 eetlepel citroensap
Vegan kaassaus:
- 140g cashewnoten, in water geweekt voor minstens 2 uren
- 120 ml water
- snuf zout
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels edelgist
- 1/4 koffielepel kurkuma
Voor de afwerking:
- platte peterselie of koriander
- 3 lente uitjes, in ringetjes gesneden
- 1 avocado, in blokjes gesneden
Voeg er naar eigen wens nog een eiwitbron aan toe zoals bijvoorbeeld een stuk zalm of kip..
WERKWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de bloemkoolroosjes en paprika blokjes op een met bakpapier beklede ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zout.
Zet voor 20 tot 25 minuten in de oven.
Doe de walnoten in een foodprocessor en maal fijn. Voeg er de geraspte wortel, citroensap, zout, komijn en chilivlokken aan toe. Maal fijn tot je een kneedbare crumble structuur bekomt. Zet even aan de kant.
Giet het water van de cashewnoten weg. Spoel ze even na en voeg ze samen met de andere ingrediënten voor de kaassaus toe aan de blender. Blend tot een egale saus. Voeg een beetje water toe als je de saus te dik vindt. Zet even aan de kant.
Haal de bloemkool uit de oven en voeg er de zongedroogde tomaatjes, chilipeper, paprika en taco vlees aan toe. Overgiet met de kaassaus. Strooi er de geraspte kaas over. Zet voor 5 tot 10 minuutjes opnieuw in de oven.
Haal de bloemkool nacho uit de oven en werk af met avocado, peterselie en lente ui.
SMAKELIJK!
Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram (eatgoodfeelgoodmarlies). Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉
No Comments