0
Lunch

Scampi zeewier salade

Zeewieren zijn super nutriënt dense. Dat wil zeggen dat een kleine hoeveelheid heel veel mineralen en vitamines bevat. Ze zijn niet altijd even aantrekkelijk maar je kan ze gedroogd of in poedervorm makkelijk toevoegen aan gerechten. Zo gebruik ik ‘s morgens vaak spirulina en chlorella poeder in mijn smoothie. 
Voor mijn salades heb ik gedroogde zeewiervlokken in een handige strooibus. Op salades maar even goed in soep of op gegrilde groenten.
Ze zijn rijk aan jodium en daarom ideaal als ondersteuning voor een goede schildklierwerking. Maar ook als je zwanger bent is jodium één van de cruciale voedingsstoffen. 
 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 2 el olijfolie

  • 2 teentjes look, fijn gesneden

  • 250g scampi
  • 200g jonge slascheuten, of een andere sla

  • 3 lente uitjes, in ringen gesneden
  • 1/4 meloen, in blokjes gesnelden

  • 1 avocado, in blokjes gesneden

Voor de dressing:

  • sap van 1/2 citroen
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 3 el water
  • peper en zout

Afwerking:

  • salade du pecheur (zeewiermix)

WERKWIJZE

Bak de scampi in olijfolie samen met de look.

Verdeel de salade over 2 borden, voeg er de lente ui, meloen en avocado aan toe.

Meng de ingrediënten van de dressing.

Voeg de scampi toe aan de salade en overgiet met de dressing.

Werk af met de zeewiermix.

SMAKELIJK!
 
 
Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.