Lekker op een stukje brood on the side bij een heerlijke salade.
Of als dipje bij de aperitief hapjes. Is it weekend yet? 🙂
Je kan verse rode bieten gebruiken of voorgekookte rode bieten. Bij voorkeur biologische.
Verse rode bieten besprenkel je met olijfolie en grof zeezout. Je wikkelt ze per stuk in met aluminiumfolie en laat ze voor 60 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven op 200 graden. Nadien laten afkoelen en de schil er af pellen. Je kan dat het beste de dag vooraf al doen.
INGREDIËNTEN
- 4 voorgekookte of in de oven gegaarde bio bieten
- 1 teentje look, geschild en in 2 gesneden
- 2 eetlepels verse tijm
- 200g Greek style Alpro yoghurt of 200g cottage cheese
- 2 eetlepels amandelen of amandelschilfers
- 1 eetlepel mierikswortel pasta of 1/2 koffielepel mierikswortel poeder
- 2 eetlepels balsamico azijn
- Peper en zout naar eigen smaak
Met cottage cheese is de spread eiwitrijker. Als je niet vaak zoogdier en zoogdierproducten (zuivel) eet, kan je deze spread gerust eens met cottage cheese maken. Heb je het graag vrij van zuivel dan kan de de Alpro Greek style yoghurt gebruiken.
WERKWIJZE
Voeg alles toe aan de blender, blend en klaar!!
SMAKELIJK!
Foto’s: Kaat Coppens
Brood: vrij van granen en dus van gluten, goed voor de darmen van KPNIFOODIE – TR-EAT
Gebruik de kortingscode: eatgoodfeelgood
Geen reacties