0
Dinner

Fazant met knolselder pastinaak puree

 

Gevogelte, het hoeft niet altijd kip of kalkoen te zijn. Bij Albert Heijn heb je een ruime keuze in het wildseizoen aan andere gevogelte soorten zoals: duif, parelhoen, eendenborst of fazant. 

 

INGREDIËNTEN voor 4 porties

  • 4 fazantfilets
  • 1 knolselder, geschild en in stukken gesneden
  • 2 pastinaken, geschild en in stukken gesneden 
  • 1 dl amandel of havermelk
  • 3 stronken witloof, harde kern verwijderd en fijn gesneden 
  • 150g veldsla, gewassen
  • 1 jonagold of Elstar appel, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel ghee of boter

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel erythritol 
  • peper en zout

Voor de portosaus:

  • 1 eetlepel ghee of boter
  • 4 sjalotten, fijn gesneden
  • 1,5 dl porto
  • 1 dl wildfond
  • 2dl alpro haver of soya room
  • 1kl graanmosterd
  • 1 koffielepel arrowroot

 

WERKWIJZE

Kook de knolselder en de pastinaak 15 min gaar in water. Giet af en mix glad met 1 dl amandelmelk. Kruid met peper en zout.

Verhit intussen 1 eetlepel ghee in een pan en bak er de fazant 6 tot 8 minuten goudbruin. Haal uit de pan en laat nog 10 min afgedekt rusten alvorens aan te snijden.

Verhit 1 eetlepel ghee in een steelpan en bak er de sjalotten in glazig. Blus met porto, room en wildfond. Kruid met peper en zout. Laat inkoken, voeg de graanmosterd toe en bind met arrowroot.

Meng de sla met witloof en de blokjes appel.

Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Serveer de puree op het bord en leg er de gesneden fazant op. Lepel er wat saus over.

Voeg er de salade aan toe afgewerkt met de dressing. 

 

SMAKELIJK!

 

Heb je dit gerechtje gemaakt en heb je ervan genoten? Ik vind het super fijn als je het deelt op Instagram. Vergeet me dan zeker niet te taggen 😉

Inspiratie voor dit gerecht: Bioplanet

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.