INGREDIËNTEN voor 2 porties
-
60g ongekookt gewogen quinoa
-
1 stick kombuzeewier of 1/3 groentebouillonblokje
-
20g ongezouten cashewnoten, geroosterd
-
250g rode biet, voorgekookt, in blokjes gesneden
-
1 groene appel, in blokjes gesneden
-
1 kleine rode ui, in ringen gesneden
-
1 el olijfolie
-
Sap van 1/2 sinaasappel
-
Geraspte schil van 1/4 sinaasappel
-
250g gegrilde kipfilet
-
Platte peterselie
-
Peper en Zout
WERKWIJZE
Spoel de quinoa goed af onder stromend water.
Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water samen met de stick kombuzeewier.
Laat afkoelen.
Rooster ondertussen de noten in een pan met anti aanklaag.
Meng de quinoa met de rode biet, appel en rode ui.
Maak de dressing door olijfolie, sinaasappelsap en zeste te mengen.
Voeg de dressing toe aan de salade.
Snij de gegrilde kipfilet in stukken en meng onder de salade.
Kruid af met peper, zout en platte peterselie.
No Comments