0
Lunch

Rode biet quinoa salade

 
Een heerlijk frisse voedzame salade. Kan je makkelijk op voorhand klaar maken en mee nemen als lunch. Bye bye belegd broodje hello yummie salade. 
Geen namiddagdipje maar een boost van energy om je werkdag productief af te werken.
 
 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 60g ongekookt gewogen quinoa 

  • 1 stick kombuzeewier of 1/3 groentebouillonblokje

  • 20g ongezouten cashewnoten, geroosterd

  • 250g rode biet, voorgekookt, in blokjes gesneden

  • 1 groene appel, in blokjes gesneden

  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden

  • 1 el olijfolie

  • Sap van 1/2 sinaasappel

  • Geraspte schil van 1/4 sinaasappel

  • 250g gegrilde kipfilet

  • Platte peterselie

  • Peper en Zout

 

WERKWIJZE

Spoel de quinoa goed af onder stromend water.

Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water samen met de stick kombuzeewier.

Laat afkoelen.

Rooster ondertussen de noten in een pan met anti aanklaag.

Meng de quinoa met de rode biet, appel en rode ui.

Maak de dressing door olijfolie, sinaasappelsap en zeste te mengen.

Voeg de dressing toe aan de salade.

Snij de gegrilde kipfilet in stukken en meng onder de salade.

Kruid af met peper, zout en platte peterselie.

 
 
SMAKELIJK!
 
Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.