Als de dagen al wat frisser worden, kan ik des te meer genieten van een warm comfort ontbijtje. Deze havermoutpap is precies wat ik dan nodig heb
Ik maak meteen een dubbele portie zodat ik de dag nadien gewoon nog eens hetzelfde kan eten. Het steelpannetje opnieuw even op het vuur en zonder extra moeite meteen opnieuw een heerlijk ontbijtje.
Je kan uiteraard zelf variëren met ander fruit en smaakmakers:
- banaan – cacao – amandelpasta
- peer – granaatappelpitten – walnoot
- pompoen – dadel – speculaaskruiden
INGREDIËNTEN voor 4 porties
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 appels, in stukjes gesneden
- 1 koffielepel kaneel
- snufje nootmuskaat
- 100g pecannoten
- 200g fijne havermoutvlokken
- 500 – 700 ml amandelmelk
- 1 eetlepel erythritol
Erythritol gebruik ik als zoetstof. Het is natuurlijk en heeft geen impact op onze bloedsuikerspiegel. Je kan het  hier bestellen.
WERKWIJZE
Neem een steelpan en warm er de kokosolie in op. Bak de stukjes appel en bestrooi met kaneel en nootmuskaat.
Voeg de pecaan noten, havermoutvlokken, amandelmelk en erythritol toe.
Roer en laat het 5 tot 7 minuutjes koken. Blijf roeren met een houten lepel.
Verdeel over 4 kommetjes en werk af met stukjes appel en een extra snuf kaneel.
SMAKELIJK!
Geen reacties