COURGETTE HAPJES

Deze hapjes zijn een goede combinatie van groenten, eiwitten en gezonde vetten. Het zijn als het ware mini omeletjes. Ideaal als ontbijt on the go of als snack. Ook tijdens een aperitief moment zijn ze een mooi alternatief voor chips of andere rommel 😉

Genoeg overtuigd om de keuken in te vliegen en aan de slag te gaan?

INGREDIENTEN

1 kleine courgette, in dunne plakjes gesneden met een mandoline of dunschiller

1 handvol verse basilicumblaadjes, in dunne reepjes gesneden

2 eieren

1 koffielepel zeezout en vers gemalen zwarte peper

4 eetlepels kokosbloem

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 175°C.

Klop de eieren los in een kom en voeg er de courgette, basilicum, peper en zout aan toe.

Roer goed.

Meng er nu ook de kokosbloem onder.

Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en vorm er kleine “groentekoekjes” op.

Bak voor 20 minuten of langer tot ze goudbruin kleuren.

SMAKELIJK!

TIP! Je kan variëren met groenten. Ook lekker met venkel en peterselie.

Werk af met een vegan pesto. Kan je zelf maken zoals een traditionele pesto maar dan zonder kaas. Of kopen bij BIOPLANET.

Dit is een recept uit het KETOPLAN van Julie Van Den Kerchove. Meer lekkere en gezonde receptjes in haar boek.