0

Dankzij Marlies heb ik structuur en een gezond evenwicht in mijn voedingspatroon kunnen krijgen.

“Door mijn job is het niet altijd makkelijk om een evenwichtig voedingspatroon aan te houden. Er zijn dagen dat ik moet opstaan om 4:00 ‘s ochtends, en er zijn dagen dat ik mijn bed pas zie om 3:00 ’s nachts. Voor mij was het dus vooral belangrijk om meer structuur en een gezond evenwicht in mijn voedingspatroon te krijgen, eerder dan gewicht te verliezen. En daar heeft Marlies me ontzettend goed bij geholpen.

Ze heeft naar me geluisterd en mee nagedacht over hoe ik mijn voedingspatroon onder controle zou kunnen krijgen. Zo raadde ze me bijvoorbeeld aan om slechts 1 keer per week boodschappen te doen in plaats van elke dag snel-snel naar de supermarkt te lopen. Dat verplichtte me om veel bewuster na te denken over wat ik die week zou eten. Mijn eerste stap(je) naar een gestructureerd eetpatroon was gezet! En ook al moet ik voor mijn job soms vroeg opstaan, ik sta “met plezier” een beetje vroeger op om mijn lunch voor die dag te preppen. Ik weet gewoon dat als ik mijn voeding onder controle heb dat dan de rest van de dag automatisch vlotter verloopt.”

“Alleen met hoeveelheden heb ik het soms nog lastig. Ik weet nu dat ik voordien teveel at, ook dat heeft Marlies me doen inzien. Ik heb ondertussen een pak bijgeleerd, maar vooral op restaurant is het niet altijd makkelijk om gezonde alternatieven te vinden. En af en toe een zondig moment kan en mag zeker (ook van Marlies, jaja), maar als het elke avond gebeurt wordt het toch problematisch… Allemaal de schuld van mijn topvrienden!”

Linde M.

Print Friendly, PDF & Email