0
Lunch

Sint Jakobsschelpen met spinazie, mango en kokos vanillesausje

 

Met dit gerechtje kan je mij elke dag een plezier doen. De smaken samen in je mond zijn een echt feestje. En daarboven ook nog eens super voedzaam ook.

Mango bevat carotenoïden. Een stofje dat ons lichaam zelf niet kan aanmaken. We moeten het dus hebben van onze voeding zoals wortel, tomaat, zoete aardappel, papaja, mango, paprika, sinaasappel..

Carotenoïden spelen door hun antioxidatieve werking een belangrijke rol bij het immuunsysteem en ons gezichtsvermogen. Het beschermt ons ook tegen het metabool syndroom.

Metabool syndroom wordt gekenmerkt door verhoogde waarden op het gebied van bloeddruk, bloedglucose, cholesterol en buikvet. Dit verhoogt de kans op onder andere diabetes en hart-en vaatziekten.

Sint jakobsvruchten zijn een mooie bron aan goede eiwitten en maakt de maaltijd volwaardig.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 10 sint jakobsschelpen 
  • 1ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 300g verse jonge spinazieblaadjes, goed gewassen
  • 1/2 mango, in partjes gesneden
  • 1/2 koffielepel vanillezaadjes of de zaadjes van 1 vanillestokje
  • 100 ml kokosmelk
  • olijfolie
  • zout en peper

WERKWIJZE

Zet de kokosmelk op een laag vuurtje samen met de vanillezaadjes en laat 15 minuten koken.
 
Bak de sint jakobsvruchten in een pan met olijfolie kort aan beide kanten aan. Kruid met peper en zout.
 
Fruit de ui en de look op een matig vuur tot de uit glazig is. Bak de spinazie 2 minuten mee. Giet hier de kokosvanille saus bij en meng.
 
Dresseer het bord met de spinazie, partjes mango en sint jakobsvruchten. Kruid af naar eigen smaak.
 
 
 

SMAKELIJK!

Je kan me er een plezier doen wanneer je een gerechtje hebt gemaakt, het kan delen en mij taggen. Vind ik altijd heel fijn om te zien 🙂

Inspiratie van dit gerecht: Word weer mens: Dr. Leo Pruimboom

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.