0
Snack

Wortelcake

Wortelcake… klinkt gezond he? Een traditionele wortelcake is keilekker maar… helaas niet echt gezond. Af en toe mag een treat natuurlijk wel. Maar als je graag al vaker een stukje wortelcake wilt eten, dan is die best naast keilekker ook nog eens gezond. Win – win 😉

INGREDIËNTEN

  • 2 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk uit blik of brik
  • 50g ontpitte dadels
  • 200g speltmeel
  • 1 kl bakpoeder
  • 3 kl speculaaskruiden (of koekjeskruiden of kaneel)
  • 60g walnoten, verkruimeld
  • 2 handjes rozijnen
  • 200g geraspte wortel
  • 3 el stevige kokosyoghurt (bv. van huismerk Albert Heijn)
  • 1 el honing
  • rasp van 1 sinaasappel
  • extra noten als topping naar wens

120g wortelcake is een goede portie als snack.

Ik gebruik Manukahoning, enkel koud te gebruiken, voor zijn anti bacteriële werking. 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Voeg de bananen, eieren, dadels en kokosmelk toe aan de blender en blend tot een gladde massa.

Meng in een ruime mengkom speltmeel, bakpoeder en koekjeskruiden goed door elkaar.

Voeg het bananenmengsel toe aan de mengkom en meng tot alles een mooie gladde massa wordt.

Spatel de wortel, rozijnen en noten doorheen. 

Vet een bakvorm in met kokosolie en giet hier het beslag in. 

Bak voor 40-45 minuten. 

Meng voor de topping de kokosyoghurt met de sinaasrasp en de honing. Verdeel het over de afgekoelde cake en werk af met extra nootjes.

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.